Anna Sjödin: Jag tänker inte avgå

NYHETER

Stannar som SSU: s ordförande - trots åtalet

Hon tänker inte ta time-out. Och hon tänker inte avgå.

Anna Sjödin, 29, tror inte att hon är någon belastning för sitt parti - trots att hon åtalats efter det famösa besöket på Crazy Horse.

– Är det något jag ångrar så är det att jag gick just på det stället, säger hon till Svenska Dagbladet.

Foto: LOTTE FERNVALL
Anna Sjödin vill inte ta time-out. Hon vill jobba på som vanligt även efter åtalet.

Den 7 april åtalades SSU:s ordförande Anna Sjödin för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förolämpning och egenmäktigt förfarande. Om Sjödin fälls kan hon hamna i fängelse.

I en stor intervju med Svenska Dagbladet berättar Sjödin själv om tiden efter den 28 januari, då hon hamnade i det berömda krogbråket på Crazy Horse i centrala Stockholm.

Ser fram mot rättegången

Hon har inga planer på att avgå, trots att flera partikamrater anser att hon är en belastning för partiet i valrörelsen:

–  Jag hoppas att jag inte är någon belastning. Jag tror inte det själv, även om det är svårt för mig att bedöma, säger Anna Sjödin till SvD.

Hon berättar att hon ser fram mot rättegången, då hon åter ska möta krogvakten Babak Jamei, som arbetar på Crazy Horse. Jamei, som får stöd av andra vittnen, hävdar att Anna Sjödin kallat honom svartskalle, och sagt att sådana som han inte är välkomna i Sverige.

Vittnena ljuger, hävdar Anna Sjödin, som under intervjun poängterar att hon aldrig kallat Jamei för svartskalle.

Skrevs av

– Med tanke på vad vi jobbar med, vår politik och våra värderingar, så tror jag inte att så många männskor faktiskt tror att jag sagt så där, säger hon till SvD.

Så här i efterhand är det inte mycket hon ångrar från den där kvällen i januari. Utom en sak: Att hon gick till just Crazy Horse.

Efter krogbråket polisanmälde Anna Sjödin och en av hennes väninnor flera personer för bland annat misshandel. Samtliga dessa anmälningar har skrivits av.

Tidigare:

Mia Carron