Här äter de "Sveriges äckligaste burgare”

avMalin Wigen

Ostbågar, surströmming, Kalles kaviar och leverkorv. Det är bara några av ingredienserna som utgör ”Sveriges äckligaste hamburgare”.

– Det var ingen som klarade att äta upp den, säger skaparen Jonas Nilsson.

Jonas Nilsson driver restaurangen Rost i Ängelholm tillsammans med sin bror. Han har tävlat i matlagning både i OS och VM samt deltagit i tv-programmet Dessertmästarna. Majoriteten av gångerna har han som bäst kommit tvåa. Med detta i åtanke kom hans vän Andras på att Jonas skulle göra tvärtom från vad man brukar istället.

– Han sa att vi kanske kunde lyckas om vi gjorde den sämsta hamburgare istället. Det är ett enkelt mål att göra något riktigt äckligt och något som vi faktiskt kunde lyckas med, säger Jonas och fortsätter.

– Vi kollade också vad världens dyraste hamburgare var men tänkte att vi inte kommer kunna sälja den här.

1 av 3 | Foto: Privat
Här äter de burgaren som smakade allt annat än gott av reaktionerna att döma.

”Det äckligaste jag ätit”

I tisdags satte de ihop resultatet genom att använda sig av livsmedel som inte anser vara de godaste: Kalles kaviar, leverkorv, surströmming, ostbåtar, vaniljglass, glacé ( barbequebaserad) på gammeldansk och fernet, angostura bitter, banan och dijonsenap.

Jonas åt den med fyra andra kockar och en servitris och av reaktionerna att döma kan de ha lyckats göra Sveriges äckligaste hamburgare.

– Det var ingen som klarade att äta upp den, det gick inte. Vi mådde dåligt hela dagen igår. Det var det äckligaste jag ätit i hela mitt liv. Så fort du fick Kalles kaviar-smaken tillsammans med angostura bitter och sedan surströmmingen så kom kräkningarna.

Den som vill utmana honom är välkommen enligt Jonas. Han kommer dock inte servera den på sin restaurang.

– Vissa säger att vi gör Sveriges bästa burgare, jag skulle inte kunna stoppa in en sådan här hamburgare på min meny. Det är mer en sjuk grej för att testa gränserna. Jag är en humoristisk människa, det är mycket humor i det hela.

ARTIKELN HANDLAR OM