P-boten kan chockhöjas i Stockholm

Av: Valentina Xhaferi

Publicerad:
Uppdaterad:

P-boten på 1 000 kronor kan ändras och bli högre i framtiden. Om Stockholms trafikkontor får välja, kan den landa på 1 500 kronor.

– Vi bor i en storstad, resandet ökar dramatiskt och om man vill höja avgiften i dag så går det inte, säger Mats Freij, presschef på trafikkontoret i Stockholm.

Om du stannar där det är stoppförbud får du en p-bot på 1 000 kronor i Stockholm. I dag ligger avgiften mellan 75 och 1 000 kronor. Lokaltidningen Mitt i var först med att rapportera om Stockholms trafikkontors förslag.

– Bara för att vi föreslår 1 500 kronor innebär det inte att det blir så. Det är upp till regeringen att titta på den frågan och sådant kan ta tid, berättar Mats Freij.

Enligt Mats Freij är det många som parkerar bilarna fel. Och de vill man komma åt.

– För de som sköter sig kommer den framtida avgiften inte vara ett problem. De kommer inte påverkas av det. Och vet ännu inte hur det kommer bli med förslaget, tillägger Mats Freij.

Trots att man i nuläget inte tycker att frågan är aktuell så vill trafikkontoret att regeringen ändå tittar på förslaget.

– Om vi i framtiden vill kunna höja felparkeringsavgiften, då är det bra att det finns ett högre tak än det som finns i dag, säger Mats Freij.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN