Nyheter

Flodhäst åt tennisboll – dog

Av: 

Erik Melin

NYHETER

Flodhästen Maikel dog en plågsam död.

Han misstog en inslängd tennisboll för ett äpple.

Partnern Petra och djurparken i Frankfurt sörjer sin bortgångna vän.

En besökare på Frankfurt zoo kastade in en tennisboll till flodhästarna.

Inne i hägnet upptäckte den 39-årige flodhästhannen Maikel den gula bollen. Han och hans partner Petra får äpplen att äta - och tennisbollen var förvillande lik en frukt, skriver brittiska The Mirror.

Maikel glufsade i sig bollen i ett nafs. Till skillnad mot äpplen så bryts tennisbollar inte ned av flodhästars magsafter. Den satte sig som en propp i Maikel tarmsystem och den väldige flodhästen vred sig i plågor.

Kollapsade i hägnet

Fyra timmar efter att ha ätit tennisbollen så kollapsade Maikel i vattnet i hägnet. Petra skyndade till och puffade på sin livskamrat för att få honom att kvickna till. Även djurskötare försökte hjälpa.

– Våra veterinärer gjorde sitt bästa, men det är svårt att veta vad ett 2 000 kilo tungt djur lider av. Ultraljud på en så stor kropp är omöjligt. Det skulle inte gå att hitta tennisbollen, än mindre få ut den, säger professor Manfred Niekisch, chef på djurparken.

Maikel dog.

Favorit bland djuren

Både Petra och personalen på djurparken sörjer flodhästhannen. Han var populär bland besökarna också - de hade röstat fram Maikel som favorit bland djuren.

En speciell djurgrupp vid Frankfurtpolisen arbetar nu med att försöka identifiera personen som slängde in tennisbollen. Förhoppningen är att kunna väcka åtal.

– Han dog en smärtsam död. Det var extremt dumt och grymt att ge en tennisboll till ett djur på det här sättet, säger patologen Anne Nesseler.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert: