En anhållen misstänkt för mord

avJosefin Silverberg

En person hittades under söndagen död på en ort i Jönköpings kommun.

Enligt Aftonbladets uppgifter finns det tecken på att kroppen kan ha legat en längre tid innan den hittats.

Nu har en man anhållits skäligen misstänkt för mord mot sitt nekande.

– Det är en man 60-årsåldern hemmahörande i Jönköpings kommun som är anhållen, säger Adam Rullman, förundersökningsledare på åklagarkammaren i Jönköping.

Kroppen ska ha hittats i ett sommarstugeområde enligt J-nytt.

Foto: Tobias Marbenius
I det här sommarstugeområdet utanför Jönköping hittades mannen död.

En person hittades under söndagen död i ett samhälle i Jönköpings kommun. Omständigheter på plats gjorde att polisen inte kan utesluta att ett mord har begåtts, därför startade man en förundersökning gällande mord.

En privatperson larmade polisen om den döda som enligt J-nytt ska ha hittats i ett sommarstugeområde.

En person har anhållits skäligen misstänkt för mord vilket är den lägre misstankegraden. Den misstänkta nekar till brott.

– Vi har en person som anhålls igår. Det är en man 60-årsåldern hemmahörande i Jönköpings kommun. Det är en sammantagen bedömning som gör att han är frihetsberövad, förhör med personer och omständigheter kring kroppen, säger Adam Rullman, förundersökningsledare på åklagarkammaren i Jönköping.

Den döda inte identifierad

Den avlidna personen är ännu inte identifierad, men polisen har bekräftat att det rör sig om en man.

– Just nu så pågår fortsatt brottsplatsundersökning och vi jobbar på att identifiera den avlidna. Rättsläkarna ska titta på kroppen, förhoppningsvis kan vi få ett besked ganska snart, fortsätter Rullman.

Under söndagen spärrades den misstänkta brottsplatsen av och ett antal personer förhördes. Den döda personen är ännu inte identifierad men polisen har bekräftat att det rör sig om en man.

Förutom mannen i 60-årsåldern har ingen annan person delgivits misstanke om brott. Enligt Aftonbladets uppgifter finns det tecken på att kroppen kan ha legat en längre tid innan den hittats.

– Det avvaktar jag att kommentera, det får rättsläkarna lämna besked om men det kan vara så, säger Adam Rullman.

Går inte att utesluta brott

Enligt J-nytt ska polisen också ha spärrat av ett område runt en cykel, ungefär en kilometer från platsen där kroppen hittades.

– Det mest avgörande för den här utredningen är dels identiteten på den avlidne men vi inväntar också svaren från obduktionen för att få veta mer om hur den här mannen avlidit. I väntan på det genomför vi alla utredningsåtgärder för att inte missa något om det skulle framkomma att det rör sig om ett brott, säger Stefan Sundling, chef för grova brottsgruppen i polisområde Jönköping i ett uttalande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott