Hunden Elsa påkörd av taxi – dog

avClara Öhrn

Hunden Elsa fick sätta livet till när hon blev påkörd av en smitande taxi.
Nu har polisen lagt ner ärendet eftersom brott inte kan styrkas.
– Jag har aldrig varit så ledsen i hela mitt liv, berättar hundägaren Malin Lindqvist.

1 av 3 | Foto: Privat
Elsa vårdas på djursjukhuset efter olyckan

Malin Lindqvist stod och väntade vid ett övergångsställe på Karlavägen i Stockholm med sin hund Elsa den 4 september, när en taxi kom körandes mot dem i hög fart. Taxiföraren tvärnitar och låter Malin gå över men missar hunden, som går kopplad drygt en meter bakom.

– Så fort jag passerat trycker han på gasen igen, berättar Malin Lindqvist.

”Har förbannat mig själv tusentals gånger”

Malin försöker dra undan Elsa med hjälp av kopplet, men då det var redan försent. Taxichauffören körde över hundens bakdel och gasade snabbt iväg igen. Malin hann skrika och slå på bilen för att stoppa den, men föraren smet från olyckan.

– Om jag kunde vrida tillbaka klockan hade jag självklart burit henne över gatan och jag har förbannat mig själv tusentals gånger att jag inte gjorde det, men det hjälper föga nu i efterhand, säger Malin Lindqvist.

Elsa och Malin får sedan skjuts av en budbil till djursjukhuset, men efter tre timmars vård dör treåriga chihuahuan Elsa av sina skador.

Ärendet nerlagt

Malin polisanmälde genast händelsen och kontaktade det aktuella taxibolaget, som inte lyckats reda ut vem som körde bilen. Enligt polisen kan brott inte styrkas och de har därför valt att lägga ner ärendet. Nu hoppas hon att någon kan ha sett händelsen.

– Jag hoppas att de ska få fast personen som har kört på henne. Den personen har inget i trafiken att göra, nästa gång kanske det är ett litet barn som blir påkört, säger Malin Lindqvist.

Elsa var en kär familjemedlem och Malin har mått mycket dåligt sedan olyckan.

– Det är den värsta dagen jag varit med om. Jag har aldrig varit så ledsen i hela mitt liv, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Hundar

Brott