Efter misstänkta föremålet – polisen vädjar om tips

NYHETER

Ett misstänkt föremål påträffades under en bil i Norrköping under onsdagen.

Polisens bombgrupp beslöt att beslagta det misstänkta föremålet och man rubricerade händelsen som mordförsök.

Nu vädjar polisen om hjälp från allmänheten för att kunna fortsätta utredningen.

– Vi behöver hjälp med en tidslinje, säger Tommy Thorngren som är pressansvarig hos polisen i region Öst.

1 av 2 | Foto: Niklas Luks
Polisens bombgrupp är på plats.

Det var vid halv tre-tiden på onsdagen som polisen larmades till en adress i Norrköping. En privatperson hade påträffat ett misstänkt föremål under en bil.

Stora delar av centrala staden spärrades av och polisens bombgrupp kallades till platsen. Man kunde senare konstatera att det rör sig om en misstänkt bilbomb och händelsen rubricerades som mordförsök.

Det finns två centrala personer i den här händelsen. En man som äger den aktuella bilen och en man som har kört den under den senaste tiden.

– Båda rör sig i kriminella kretsar och vi försöker kartlägga deras bakgrund för att se vad som skulle kunna ligga bakom detta, säger Tommy Thorngren.

Vill ha upplysning om när föremålet kom dit

I övrigt arbetar polisen med dörrknackning och insamling av information. De vädjar också till allmänheten om att höra av sig om man befann sig i närheten av den aktuella platsen.

– Vi behöver hjälp med tidslinjen, säger Thorngren.

Bilen är en vinröd Audi av äldre modell. Om man som privatperson har någon uppfattning om när bilen kom till platsen eller om man såg när den misstänkta bilbomben kom dit, är man välkommen att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Polisen är intresserade av upplysningar gällande perioden måndag-onsdag.