Lev som Trump på semestern – presidentens hus hyrs ut

NYHETER

Donald Trumps barndomshem i Queens finns nu på uthyrningssajten Airbnb.

För strax över 6000 svenska kronor per dygn kan du lajva Trump i den ljusgula Tudorvillan i Queens där inte mycket har förändrats sedan presidenten flyttade därifrån.

I vardagsrummet står en stor pappersfigur av Donald Trump.

”Perfekt sällskap för att titta på Fox News sent in på kvällen”, skriver uthyraren.

1 av 19 | Foto: AIRBNB

Nyheten om att Trumps barndomshem i Queens, New York nu ligger ute på uthyrningssajten Airbnb har blivit en snackis i amerikanska medier. Mäklarfirman som i mars i år skötte försäljningen av huset bekräftar för Newsday att uthyrningsannonsen inte är fejkad.

– Uthyraren är någon jag känner och de kontaktade mig för att berätta om sina planer, säger Misha Hagani, representant för mäklarfirman. Bostaden såldes tidigare för 2,16 miljoner dollar.

Trumps pappa byggde huset själv

Nuförtiden finns det inte längre någon koppling mellan huset och familjen Trump men det var här USA:s nuvarande president tillbringade sina fyra första levnadsår tillsammans med sina föräldrar Fred och Mary Trump, i huset som fadern själv byggt, enligt Airbnb-annonsen.

Familjen stannade dock kvar i kvarteret och köpte ett större hus i närheten av det som nu går att hyra via Airbnb, när Donald Trump var i fyraårsåldern, skriver New York Times.

Semesterboendet beskrivs som en unik chans att bo i den sittande presidentens hem. Airbnb-uthyraren intygar också att inte mycket har förändrats sedan 40-talet då familjen Trump bodde i huset. Originalköket finns kvar och huset har inretts med möbler som representerar en stil som Trumpfamiljen själva kunde ha haft menar uthyraren.

Pappersfigur av presidenten

Queensvillan i Tudorstil rymmer fem sovrum och 3,5 badrum. 20 personer får plats att övernatta i det forna Trumpresidenset som är fyllt med bilder på den nuvarande presidenten. I matsalen finns ett popart-porträtt med sex Trumphuvuden i olika färger och den amerikanska flaggan vajar vid entrén till huset. I det största sovrummet sitter en tavla med en text som spekulerar i om det var i just det rummet som presidenten blev till.

I vardagsrummet står en pappersfigur i full skala av presidenten. ”Han är ett bra sällskap för att kolla på Fox News sent in på natten” skriver annonsören.

ARTIKELN HANDLAR OM

Airbnb