Tvillingarna har klätt sig exakt lika i 64 år

NYHETER

Ända sedan de var små har enäggstvillingarna Sussie och Angelika Wijesinghe klätt sig likadant. Nu är de 64 år, och omgivningens förvirring kring vem som är vem har inte blivit mindre.

– Den enda skillnaden var ett födelsemärke på min systers kind, men det har hon tagit bort nu, säger Angelika.

1 av 5 | Foto: Privat
Enäggstvillingarna Sussie och Angelika Wijesinghe klär sig alltid exakt likadant.

Tvillingarna Sussie och Angelika Wijesinghe, 64, från Västerås har alltid stått varandra mycket nära. Redan när de var små såg deras mamma till att de alltid hade exakt samma kläder och frisyr. När de blev äldre fortsatte de att klä sig lika av gammal vana.

– Även fast vi är 64 år har vi fortfarande exakt lika hår, kläder och skor. Vi har till och med samma röst. Den enda skillnaden var ett födelsemärke på min systers kind, men det har hon tagit bort nu, säger Angelika.

”Folk tittar ofta två gånger”

När systrarna handlar kläder och klockor, även när de är på semester, köper de alltid två av varje så att de ska ha lika. Innan de träffas ringer de alltid och bestämmer vilka kläder, väskor och skor de ska ha på sig. Inför resor samplanerar de sin packning.

– Vi var till exempel på båtkryssning nyligen, och då hade vi samma kläder och hatt, säger Angelika.

Hon berättar att personer i omgivningen ofta tar fel på dem och tror att den ena är den andra.

– Folk tittar ofta två gånger när vi går förbi. Då och då kommer folk fram och frågar varför jag inte hejade tidigare. Då får jag förklara att det måste ha varit min tvillingsyster, säger hon.

”Våra gäster blev helt förvirrade”

Sussies barnbarn Lihini Wijesinghe, 21, berättar att hon aldrig sett tvillingarna med olika kläder – och att det ofta leder till roliga missförstånd.

– Senast var på min systers student. Våra gäster blev helt förvirrade. De flesta kände min mormor Sussie, men plötsligt fanns det två som såg exakt likadana ut. Folk gick fram och kramade min mormors syster och trodde att det var hon, säger Lihini och fortsätter:

– Jag ser skillnad på dem utan problem, men det är svårt för andra. Och de gör inte saken lättare genom att klä sig likadant.

Nyligen har tvillingarna börjat testa att ha olika frisyrer, men längre än så tror inte Angelika att de kommer att gå.

– Ända sedan vi föddes måste vi ha samma kläder. Vi är vana vid det och det går inte annars. Vi delar allt. Vi älskar varandra otroligt mycket och utan min syster kan jag inte tänka, säger Angelika.