Felparkering kan ligga bakom mordet i Surahammar

NYHETER

Mannen i 30-årsåldern som misstänks för mordet på Elena Åsberg kan ha parkerat fel – vilket Elena påpekade.

Det är en av polisens teorier om varför hon mördats, enligt uppgifter till Aftonbladet.

1 av 4 | Foto: PRIVAT
Lena Åsberg mördades i Surahammar.

Den första augusti attackerades förskolläraren Elena Åsberg, 55, vid en återvinningsstation i Surahammar med ett stickvapen.

En man i 30-årsåldern sitter nu häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord. Varför han befann sig i Surahammar är oklart - enligt en kollega till honom skulle han ha varit i Västerås på jobb.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kunde vittnen peka ut en bil som försvann från platsen i samband med mordet.

Den misstänkte dök upp

Efter att polisen identifierat en möjlig bil åkte de för att kontrollera den, enligt vad Aftonbladet erfar. Då ska man ha upptäckt blod i bilen och i anslutning till det har den nu häktade mannen dykt upp.

– Jag vill inte kommentera det. Vi har hållit en massa förhör och polisen har gjort en massiv utredningsinsats, och analyserat och undersökt. Men jag kan inte kommentera mer i detalj. Det är en samlad bild av alla förhör och andra utredningar och analyser, säger åklagare Carin Lantorp.

Teori om felparkering

Enligt uppgifter till Aftonbladet är en av polisens teorier bakom mordet att mannen kan ha parkerat fel vid sopstationen, något som Elena Åsberg kan ha kommenterat. Åklagaren Carin Lantorp vill inte uttala sig om uppgifterna.

Tidigare i somras åtalades den nu mordmisstänkte mannen för hot mot tjänsteman efter att ha betett sig aggressivt och hotfullt på en vårdcentral och bland annat kallat en läkare för hora.

– Jag ska döda er alla, skrek han enligt förundersökningen.

Läkaren har berättat i polisförhör att hon var livrädd.

I lördags häktades mannen i 30-årsåldern.

– Han förnekar brott, säger mannens försvarare Marie Fredborg.

ARTIKELN HANDLAR OM