Katten Elvis attackerades av en flock måsar – dog

1 av 3 | Foto: Privat
Nina och Elvis.
NYHETER

Nina Larssons katt Elvis attackerades av en flock måsar – och dog av sina skador. Allt skedde framför Ninas ögon, skriver 24Blekinge.

I söndags hörde Nina Larsson ett ”jäkla liv” när hon skulle kalla hem sin tvåårige katt Elvis som var i skogen i Ronneby. När hon hittade honom fick hon en chock – 10–15 måsar attackerade honom med näbbar och klor.

– Hade det varit några hade han kunnat försvara sig. Men nu blev han så chockad. Så han la sig som en pannkaka, han kände sig underlägsen, säger hon.

Nina försökte skrämma iväg måsarna, men förgäves. De flög mot henne och hon var tvungen att springa undan.

Nina ropade efter sina grannar för hjälp. Till slut försvann måsarna men då var det försent. Elvis var död.

– Det var blod och tussar från pälsen som hängde här och var.

Fick rådet att slänga kroppen: ”Ovärdigt”

Hon tror att han attackerades för att måsarna, som hade måsungar, kände sig hotade.

– Jag tror att han kom nära måsarnas ungar, och då försvarade de dem. Det var stora måsar. Det är inte så konstigt att han inte klarade det. Det är knappt att jag fattar vad som hänt när jag tänker på det.

Nina som var chockad och inte visste vad hon skulle göra kontaktade polisen. Hon fick rådet att slänga Elvis kropp i skogen – så att kommunen kunde ta hand om den sedan.

– Det kändes ovärdigt, jag ville inte att han skulle bli sönderhackad ännu mer.

Istället bar Nina hem den blodiga kroppen. Väl hemma placerade hon Elvis kropp i en banankartong. Den natten sov hon dåligt.

– Jag hade mardrömmar och vaknade av att jag grät flera gånger. Han brukade komma till mig och lägga sig i sängen om kvällarna, det var svårt att veta att han inte kunde det fast han var här, för han var ju död.

”Kändes hemskt att säga hej då”

Nu vill Nina varna andra för måsarna aggressiva beteende.

– Jag vill varna andra djurägare, även de som har småbarn. Måsar är farliga när de har ungar. Tänk en liten tvååring som springer hit och dit och så kommer det en sådan flock som det kom på Elvis, det hade varit fruktansvärt.

Elvis begravdes i en kista med täcka och kudde.

– Jag klappade honom och sa farväl. Jag har den tron om att vi kommer att ses igen. Så det sista jag sa till Elvis var att vi syns vid slutet av regnbågsbron en dag, säger hon och fortsätter:

– Det kändes så hemskt att säga hej då, det kändes bättre att säga vi syns. Den här katten var väldigt speciell för mig, han var mer som en hund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ronneby