Elian, 4, fångade fisk – större än han själv

avMalin Wigen

Norske Elian Eriksen, 4, har hunnit fiska en hel del i livet men torsdagens fisketur slår det mesta. Han fångade en fisk – som var större än han själv, skriver fisketidningen Hooked.

1 av 2 | Foto: Privat
Fyra år och redan storfiskare!

Norske Elian Eriksen är bara fyra år men trots sin ringa ålder har han redan varit på många fisketurer och fångat en del fisk. Men torsdagens fisketur med styvfadern Arnt-Magnus Gamst slår nog det mesta – han fick upp en gigantisk lax som vägde hela 19,6 kilo och som var 122 centimeter lång. Det innebär att den var större än Elian själv, som väger 19 kilo och mäter 108 centimeter ovan jorden.

Med hjälp av sin styvfar fick han upp laxen även om kampen resulterade i ett trasigt fiskespö. Trots det trasiga spöt var Elians glädje enorm, vilket man kan se i ett klipp som hans mamma lagt ut på sin Facebooksida.

– Minstingen tycker det är kul att fiskarkarriären går stadigt framåt och han nu börjat få lite större fiskar. Framförallt är det stort att han lyckats fånga en större fisk än både sin mamma och sina halvsyskon klarat av. Just nu mår han väldigt bra över det hela, säger Arnt-Magnus Gamst till fisktidningen Hooked.

”Kommer aldrig glömma”

Den stora laxen drogs upp i norska floden Reisaelva, en bit från deras hem i Reisadalen i Troms. Familjen lägger mycket tid på att fiska, dock var torsdagens tur något extra.

– Det var helt enormt. Det är väldigt stort att kunna ge sådana upplevelser och minnen för livet till barnen – det är större än fisken själv. Elian kommer aldrig glömma det här, trots att han förmodligen inte kommer inse hur stort det verkligen är förrän om några år, säger Arnt-Magnus Gamst.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fiske

Norge