Laila, 25: ”De står för allt jag tror på”

NYHETER

Laila Swann, 25, har gått för att rösta på en vallokal i Fitzrovia med sin mamma - och hunden Terry. Området är Torystyrt men Laila vill se en förändring på det.

– Jag ska in dit nu och rösta på Labour. Vi har alltid röstat på dem i min familj, de står för allt jag tror på.

1 av 4 | Foto: Peter van den Berg
Laila Swan och hunden Terry röstar på Labour.

Inför valet har det talats mycket om hur beroende Labour är av att unga röstar. Tre av fyra mellan 18 och 24 vill lägga sin röst på Jeremy Corbyns parti. Och Laila tror att andelen unga som röstar ökar i detta val.

– Många fler av mina vänner röstar nu än vid tidigare val. Jag tror att det har mycket att göra med sociala medier - det har fått många fler av oss att rösta istället för att lämna det till den äldre generationen. Folk har gått samman för att säga sitt, annars kommer det att få för stora konsekvenser för vår framtid. Jag har sagt till alla att gå och rösta så nu håller vi tummarna.

”Svårare situation än tidigare”

En äldre man som kommer ut från vallokalen är inte lika säker på sin sak. Femtio dagars kampanjande av kovändningar, uteblivna debatter och avbrott för terrortragedier har inte hjälpt.

– Valet äger rum i en väldigt mycket svårare situation än den varit tidigare, och valmöjligheterna är mindre bra än vanligt, säger han.

– Det enda jag vet med säkerhet är att de som kommit med förslag på lösningar inte säkerligen har några.

Mannen hintar om att han röstar på de konservativa, men känner sig förvirrad.

– Jag tycker att en av kandidaterna är ovalbar och den andre.. hon har gjort sig själv en massa otjänster. Men jag satsar på det minst dåliga alternativet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Labour

Tories

Brexit