Polisen släpper bild på Abedi bredvid blå resväska

avStaffan Dickson

NYHETER

Polisen i Manchester går ut med ytterligare en bild på Salman Abedi.

På bilden ses terroristen med en blå resväska som polisen nu efterlyser.

”Vi har ingen anledning att tro att väskan innehåller något farligt, men ber ändå folk att vara försiktiga”, skriver Manchesterpolisen på Twitter.

1 av 2 | Foto: TT
Salman Abedi.

Efter terrordådet i Manchester Arena den 22 maj har 22 personer konstaterats avlidna och omkring 120 skadade.

En vecka senare vädjar polisen fortfarande till allmänheten om tips kring självmordsbombaren Salman Abedis förehavanden före attacken. På måndagen offentliggjorde Manchesterpolisen en övervakningsbild tagen den 22 maj som visar Abedi i mörk jacka och keps med en blå resväska intill sig.

”Såg du Abedi med den här resväskan mellan den 18 och 22 maj 2017? […] Om du vet något om resväskan vill vi att du hör av dig”‚ skriver polisen i ett meddelande på Twitter.

Video från livsmedelsbutik

Polisen skriver att väskan inte användes i attacken.

”Vi har ingen anledning att tro att väskan innehåller något farligt, men ber ändå folk att vara försiktiga […] Allmänheten bör inte närma sig väskan utan omedelbart ringa polisen”, skriver polisen i meddelandet.

Under måndagen har även en övervakningsvideo på Abedi offentliggjorts. Den visar terroristen i en livsmedelsbutik i närheten av den lägenhet där han tros ha uppehållit sig timmarna före attacken.

ARTIKELN HANDLAR OM