Dödssiffran stiger efter storbranden i Kalifornien

Minst fyra personer har dött i den stora branden som rasar i norra Kalifornien.

Över 100 hem har förstörts och över 22 000 hektar har slukats av lågorna.

– Det är verkligen tragiskt när en brand rör sig så här snabbt och i princip förstör ett helt samhälle, säger räddningstjänstens talesperson Mike Lindbery.

Räddningstjänst i Kalifornien har sedan i fredags kämpat mot den stora skogsbranden ”McKinney Fire”. Minst fyra personer har dött i branden som har spridit sig över ett område på 22 000 hektar.

Enligt CBS News har över 100 hus och byggnader förstörts. Räddningstjänsten skriver på sin hemsida att branden fortfarande inte är under kontroll.

Ett av områdena som drabbats hårt är Klamath River, där två personer hittades döda under söndagen.

De hittades döda i en totalförstörd bil på en uppfart till ett av husen i området, skriver nyhetsbyrån AP.

Brända fordon och byggnader i Klamath river, Kalifornien.
Brända fordon och byggnader i Klamath river, Kalifornien.

Tusentals evakueras

– Det är verkligen tragiskt när en brand rör sig så här snabbt och i princip förstör ett helt samhälle. Tyvärr förstörde branden inte bara samhället, den tog också livet av två människor, säger Mike Lindbery, talesperson för räddningstjänsten till kanalen.

Runt 2 500 människor har beordrats att evakuera sina hem.

– Om du får en order betyder det att det är dags att lämna. Brandens beteende är otroligt. Försök inte att bekämpa den. Försök inte att stanna kvar, säger Bryan Schenone, chef för räddningstjänsten i Siskiyou county enligt AP.

Branden är den största av flera bränder i nationalskogen i Klamath. Tusentals hem i västra USA ligger i riskzonen efter att flera stora bränder härjar i området.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN