S-politiker häktad misstänkt för flera våldtäkter

Kommer inte fortsätta sina uppdrag i Socialdemokraterna

En man i 30-årsåldern är häktad misstänkt för flera våldtäkter.

Mannen har haft en hög position inom Socialdemokraterna i Värmland – men tvingas nu lämna sina uppdrag.

Politikern och det kvinnliga brottsoffret ska enligt uppgifter känna varandra sedan tidigare.

En man i Värmland anhölls i slutet på förra veckan misstänkt för våldtäkt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är mannen en högt uppsatt politiker inom det Socialdemokratiska partiet i region Värmland. Fastigheten där mannen befann sig då han greps spärrades av för teknisk undersökning.

Misstänkt för flera våldtäkter

Under helgen genomfördes, förutom teknisk undersökning, även förhör med inblandade. Under måndagen såg åklagare Rebecca Hällgren till att mannen häktades.

Åklagaren begär honom häktad misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegranden, för ett flertal våldtäkter. Enligt Rebecca Hällgren så ska brotten ha utförts mot samma kvinna och vid flera tillfällen under loppet av två år.

– Jag begär honom häktad för flera fall av våldtäkt. Det avser en tid om ungefär två år, från den 15 september 2019 till den 16 september i år, säger Rebecca Hällgren.

Enligt häktningen finns bland annat risk att S-politikern undanröjer bevis och fortsätter sin brottsliga verksamhet. S-politikern nekar, via sin advokat, till anklagelserna.

– Han förnekar den påstådda gärningen, säger Bertil Moreau, politikerns advokat.

”Vi är bedrövade över detta”

Camilla Anglemark, försteombudsman i Socialdemokraterna Värmland bekräftade i ett mejl till Aftonbladet att den anhållne är en politiker inom partiet och att ärendet följs noga samt att distriktsstyrelsen kallat till möte på lördagskvällen.

”Vi är bedrövade över detta. Det är mycket allvarligt och personen ifråga kommer inte att fortsätta sina uppdrag i Socialdemokraterna”, skriver hon.

S-politikern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.
S-politikern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN