Nyheter

Morgan Johansson isolerar sig – covid i familjen

Av: 

TT

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson. Arkivbild
Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson. Arkivbild

NYHETER

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) isolerar sig efter att ett av hans barn testat positivt för covid-19, skriver han i ett inlägg på Facebook.

”Ett av mina barn har testat positivt för covid-19. Vi har därför isolerat oss hemma i Skåne, och jag kan inte åka till Stockholm som planerat idag,” skriver Johansson i inlägget, och tillägger att han själv är symtomfri.

”Jag fortsätter förstås att jobba hemifrån med digitala möten, och hoppas vara tillbaka på justitiedepartementet snart”, skriver Johansson.

I fredags kom även beskedet att statsminister Magdalena Andersson testat positivt för covid-19. Hon satte sig då i karantän men har fortsatt utföra sitt arbete hemifrån.

Om Magdalena Andersson skulle bli så sjuk att hon inte kan arbeta är tanken att Morgan Johansson ska kliva in i hennes ställe, eftersom han är det statsråd som suttit längst tid som minister.

Skulle även Morgan Johansson bli för sjuk för att kunna arbeta, så träder socialminister Lena Hallengren in.

Både Miljöpartiets Per Bolund och Centerns Annie Lööf testade positivt efter att ha deltagit i riksdagens partiledardebatt i onsdags förra veckan.

ANNONS

Hjälp barnen på plats! Genom UNICEF kommer din hjälp fram.

Extern länk från UNICEF

Klicka här

Publisert: