Jasmine, 15: ”Min kompis dog i bussen”

NYHETER

15-åriga Jasmine Andréns killkompis var en av de tre som dog i bussen med 52 skolelever.

Hon och skolkamraterna är utom sig av sorg efter beskedet om att skidresan slutat i tragedi.

– Alla går runt här på skolan och är jätteledsna och gråter. Många ser helt förstörda ut, säger Jasmine Andrén.

1 av 2 | Foto: ANDREAS HILLERGREN
Jasmine Andréns killkompis var en av de tre som dog i bussen.

– Min bror ringde mig för att kolla om jag var okej. För han visste bara att det var Ängskolan som var drabbad. Han var panikslagen, säger Jasmine Andrén.

Det var så 15-åriga Jasmine Andrén fick reda på att något hemskt hänt hennes skolkamrater på Ängskolan i Skene. Direkt efter samtalet kastade Jasmine Andrén sig upp på sin moped och åkte till skolan. Hon ville ha svar. 

– Jag hade fått veta att det var elever från åttan. Och jag har en kompis i åttan och jag ville inte att det skulle vara han. 

”Jag blev helt chockad”

Först möttes hon av rykten om vilka som hade omkommit vid den tragiska olyckan. Men allt eftersom fler och fler personer samlades på skolan började bilden klarna. När så släktingar till en av killarna på resan dök upp på skolan kom svaret – det var Jasmines kompis.

– Jag blev helt chockad och satte mig ned. Jag började gråta. Vi hade en fin kontakt. Han fick en alltid att må väldigt bra, säger Jasmine Andrén. 

Även andra elever som befann sig på skolan bröt ihop över beskedet.

– Alla började gråta. De var i chock, säger hon.

Tjejkompisen klarade sig

Jasmine berättar att hon hade fler vänner med på resan. En tjejkompis var också där. Tjejkompisen klarade sig med mindre blessyrer men kunde berätta om de fasansfulla sekunderna när bussen välte.

– Hon sa att det var många som hade brutna armar och ben. Att det var jättemånga skadade. Och att många fick sövas ned direkt för att de hade så ont. Själv hade hon ont i nacken.

Jasmine Andrén har fått träffa en psykolog på skolan för att hantera sorgen. Hon tycker att skolan gör ett bra jobb för att stötta eleverna.

– Det är öppet för alla och det finns lärare här att prata med hela tiden. Det är bra. 

Foto: ANDREAS HILLERGREN
ARTIKELN HANDLAR OM