FBI-chefen: ”Ryssland försökte hjälpa Trump att vinna valet”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

WASHINGTON. FBI-chefen James Comey har bekräftat att den federala polisen utreder kopplingar mellan Ryssland och medarbetare i Donald Trumps stab.

Nu uppger myndighetskällor till CNN att FBI har information om att Trumps medarbetare kan ha kommunicerat med ryssar om att koordinerat släppa skadliga uppgifter om Hillary Clinton.

Under måndagens utfrågning i representanthusets underrättelseutskott bekräftade FBI-chefen James Comey att det pågår en utredning av Rysslands försök att påverka utgången i det amerikanska presidentvalet.

– Det inkluderar att utreda alla kopplingar mellan individer med förbindelser med Trumpkampanjen och den ryska regeringen, och om det fanns någon koordinering mellan kampanjen och de ryska försöken.

”Putin hatar Clinton”

Enligt Comey försökte Ryssland hjälpa Donald Trump att vinna valet, bland annat eftersom president Vladimir Putin ”hatar” Hillary Clinton.

– De lanserade en kampanj för att underminera vår demokrati, skada en av kandidaterna och hjälpa den andra, sa Comey.

Frågan är om Ryssland agerade med eller utan Trumps medarbetare.

Myndighetskällor till CNN uppger nu att FBI har information som tyder på att Trumpmedarbetare och ryska företrädare kan ha kommunicerat om att koordinera ett släpp av skadliga uppgifter om Hillary Clinton. Källorna påpekar dock att informationen inte är helt stringent och att utredningen fortfarande pågår.

I juli förra året började rysk underrättelsetjänst släppa hackade mejl och mejlkonton från Demokraterna och medarbetare till Clinton, uppger amerikansk underrättelsetjänst enligt CNN.

Publicerad:

LÄS VIDARE