Marcus Oscarsson får djurskyddspris

Reporter: Claes Olsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Maja Suslin/TT
TV4:s politiske kommentator prisas.

Den politiske kommentatorn Marcus Oscarsson tilldelas Djurskyddspriset 2019. Detta för sitt brinnande engagemang för djur och för att han ofta lyfter djurskyddsfrågor.

Under lördagens sändning av TV4:s Nyhetsmorgon avtäcktes nyheten att kanalens politiske kommentator Marcus Oscarsson tilldelas Djurskyddspriset 2019.

– Det är jättekul. Jag älskar helt enkelt hundar, katter, elefanter, krokodiler. Alla djur tycker jag är underbara. Det är viktigt att tänka på djuren i vårt samhälle, säger han i programmet.

”Inte särskilt hög status”

Det är Djurskyddet Sverige som delar ut priset. Generalsekreteraren Åsa Hagelstedt menar att Marcus Oscarsson ofta ser till att lyfta just djurskyddsfrågor – och att det är därför han tilldelas priset.

– Det Marcus gör, till skillnad från andra journalister eller politiska kommentatorer, är att han visar att djurskyddsfrågor är politiska frågor. Det är väldigt många av oss väljare som är otroligt engagerade i djurskyddsfrågor men det har tyvärr inte särskilt hög status bland politiker eller politiska kommentatorer. Men Marcus är på god väg att ändra det, säger hon i Nyhetsmorgon.

På Facebook tackar Marcus Oscarsson för priset.

”Tack för alla uppmuntrande och snälla ord. Alla djur ska behandlas väl över hela världen och det är viktigt att kämpa för”, skriver han i en kommentar på Djurskyddet Sveriges Facebooksida.

Publicerad: