Julresenärer fastnade på centralstationen

Tågförseningarna i Malmö påverkade flera tusen.

Resenärer på väg mot julfirandet blev istället kvar på centralstationen.

– Det är inte något roligt när du reser ensam med massa bagage, säger Anne Kristine Knudsen, som reser mellan Oslo och Karlshamn.

Måndagsmorgonens signalfel i Arlöv gjorde att nästan all tågtrafik fick stoppas. Vid 12:30 kunde tågtrafiken åter börja rulla, men under timmarna strax där innan flockades julresenärer på centralstationen i Malmö.

En långväga resenär var Anne Kristine Knudsen. Norskan påbörjade sin resa med färja från Oslo till Köpenhamn. Därifrån tog hon sig vidare till Malmö - där det dock blev ett tillfälligt stopp.

– De sa till oss att det går en buss på andra sidan av kanalen, men nu har jag sett att det kommer ett tåg till, säger Anne Kristine Knudsen när Aftonbladet talar med henne vid lunchtid.

Ett julfirande i Karlshamn väntar härnäst, men den sista sträckan på den långväga resan visade sig vara den mest krångliga.

Anne Kristine Knudsen.
Anne Kristine Knudsen.

”Många som inte känner någon”

– Det är många som inte känner någon. Vi skulle få information, så vi satt där borta där man går av. Sen har vi fått gå hit bort.

Har ni fått information på ett bra vis?

– Nej, det är väldigt svårt att förstå.

Hur tycker du att det här påverkar inför julfirandet?

– Det är inte något roligt när du reser ensam med massa bagage. Det är tråkigt.

Thomas Gervard var tillsammans med sin familj även han en av resenärerna som tvingats bli kvar på centralstationen i Malmö, bland julklappar och resväskor.

– Det är ju inte så kul om man har ett flyg, ett tåg eller en buss någonstans som man ska tajma, säger han.

Thomas Gervard.
Thomas Gervard.

Blir följdförseningar

De tillhörde dock bland de mer lyckosamma resenärerna, då julfirandet inte är längre bort än i Helsingborg.

– Vi fick lägga om planerna litegrann och säga att kaffet kommer lite senare. Sen var det bra med det.

Hur påverkar det här mitt i julstressen?

– Inte alls. En timme hit eller dit spelar ingen roll. Men nu har vi inga anslutningar att passa. Det är värre om man ska vidare någonstans, såklart.

Trafikverket meddelade under tidiga eftermiddagen att morgonförseningarna kommer innebära följdförseningar resten av dagen.

Publisert:

LÄS VIDARE