Ingen stoppad spårvagnstrafik i Göteborg

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Det blir inget skyddsstopp för spårvagnstrafiken i Göteborg i eftermiddag, sedan facket och arbetsgivaren kommit överens om åtgärder. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Det blir inget skyddsstopp för spårvagnstrafiken i Göteborg i eftermiddag, sedan facket och arbetsgivaren kommit överens om åtgärder. Arkivbild.

Det blir inget stopp för spårvagnstrafiken i Göteborg under onsdagen. Fackförbundet Kommunal och Göteborgs Spårvägar har kommit överens om skyddsåtgärder för förarna.

– Nu har de fixat problemet så frågan är ganska desarmerad, säger Johan Kanmert, skyddsombud och ledamot i sektion Trafik, Kommunal Väst.

Han lade under gårdagen ett skyddsstopp för förarnas arbete, eftersom han ansågs att de inte var tillräckligt skyddade mot coronasmittan. Stoppet kom att skjutas upp till onsdag eftermiddag då det krävdes tid att vidta tillräckliga åtgärder.

Diskussionen om hur det ska lösas har pågått sedan i slutet på mars.

– Vi har under natten stäng av främre delen av spårvagnarna. Framdörrarna är nu stängda och vi har spärrat av en del bakom förarhytten med band, säger Annette Johansson, kommunikationschef på Göteborgs spårvägar.

Förändringen har gjorts på samtliga spårvagnar. I den avspärrade avdelningen längst fram kan förare som gör så kallade passresor, färdas mellan olika hållplatser för att i arbetet byta spårvagn, sitta.

– Det görs ju riskanalyser på alla allting. Vi är väldigt lagreglerade när det gäller spårtrafik, säger Annette Johansson.

PODD Så tjänar bluffmakare pengar på corona-oron

Coronapandemin har spridit sig över världen och det verkar dröja ett bra tag innan det finns ett vaccin att använda. Det här skapar stor oro hos många och det i sin tur leder till att folk blir lurade att köpa preparat och produkter som sägs lindra, bota eller motverka coronaviruset. Allt för att tjäna pengar på människors oro. Aftonbladet och Viafrees program 200 sekunder har granskat flera av de företagen som försöker sko sig på folks rädsla för coronasmittan.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE