Kina

Grisar används för att testa bilbarnstolar – manglas till döds

Varning för starka bilder

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NYHETER

Forskare i Kina har använt levande griskultingar för att testa säkerhetsbälten. Flera av grisarna dog eller utsattes för smärtsamma skador. Nu fördömer flera experter djurförsöken.

Forskare i Kina fördöms efter att ha använt levande grisar för att testa bilbarnsstolars säkerhet. Grisarna manglas till döds eller utsätts för smärtsamma skador, skriver Independent.

Sju griskultingar dog efter att ha slungats in i en vägg i nästan 50 km/h när forskare i Kina utförde ett krocktest. Ytterligare åtta kultingar skadades allvarligt av inre blödningar och bröt flera ben.

Forskarna svalt grisarna i ett dygn och nekade dem vatten i sex timmar före testen.

De kinesiska forskarna hävdade att de använde griskultingarna för att utveckla säkerhetsbälten för barn eftersom djurens anatomiska struktur liknar den mänskliga hos små barn och antydde att de kommer att fortsätta med liknande experiment i framtiden.

Experimenten går inte att motivera

Men brittiska experter menar att det inte går att motivera experimenten eftersom det redan finns massor av andra sätt att testa säkerhetsbälten på.

– Jag förstår inte varför de skulle ha behovet att behöva göra detta. Det skulle aldrig gå igenom en etisk granskning i Storbritannien, säger Chris Magee från Understanding animal Research, till tidningen.

I dag använder företag istället avancerad teknik, såsom datamodellering, 3D-avbildning och dockor för forskning inom bilkrascher.

Djurrättsorganisationen PETA fördömer djurförsöken och kallar dem barbariska.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Dold kamera avslöjar djurförsöken

ÄMNEN I ARTIKELN

Kina

Djurförsök

Storbritannien

Grisar

Tester