Länna

Nio gripna efter rån mot varuhus

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Minst nio personer har gripits efter ett rån mot ett varuhus. Arkivbild.

Flera personer försökte sno med sig en mängd varor från ett varuhus i Huddinge kommun, söder om Stockholm. Efter en omfattande polisinsats har nio personer frihetsberövats.

Det var vid kvart i elva som polisen fick flera larmsamtal om rånet.

– Gärningspersonerna har gått in i ett varuhus i Länna och plockat på sig ett stort antal varor och sedan försökt lämna butiken. Flera av dem stoppades av butiksanställda, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

En ur personalen slogs blodig och fick föras till sjukhus i ambulans i samband med att de anställda ingrep. Flera av de misstänkta rånarna lyckades undkomma och en stor polisinsats drog i gång.

– Vi kunde gripa ytterligare personer utanför butiken, säger Ola Österling.

Till en början frihetsberövades sju personer. Efter tips från vittnen, spårning med hund och observationer från poliser i helikopter kunde ytterligare två misstänkta personer tas fast vid tolvtiden.

Polisen skriver på sin sajt "att vittnen som ringt och på andra sätt gett sig till känna för polisen har haft en stor betydelse".

Klockan 13.30 höll insatsen på att avslutas. Men fortfarande kan det finnas misstänkta som är på fri fot, meddelar polisen.

En förundersökning om rån har inletts. Bland annat ska övervakningskameror från platsen analyseras.

ARTIKELN HANDLAR OM

Länna

Rån

Huddinge