USA visar nya bilder: ”Iran är ansvarigt”

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: U.S. Department of Defense via AP/TT
Enligt USA är detta iranska revolutionsgardister som försöker ta bort en odetonerad mina från det japanska fartyget som attackerades. Bilden har tillhandahållits av USA:s försvarsdepartement.

USA:s försvarsdepartement har släppt ytterligare bilder som man hävdar bevisar att Iran låg bakom förra veckans attacker mot två tankfartyg i Omanbukten.

Bilderna uppges vara tagna från en amerikansk militärhelikopter och visar bland annat hur en grupp personer står på en mindre båt vid ett större båtskrov och gör något i svarta kläder. Enligt USA är det medlemmar i Irans revolutionsgarde som tar bort en mina från det japanska fartyget Kokuka Courageous som inte detonerat.

En annan bild visar en liknande båt med grönklädda personer, som uppges vara samma båt och personer på en bild tagen kort efter den tidigare nämnda.

Andra bilder visar detaljerade skador på fartygsskrovet.

"Iran är ansvarigt för attacken baserat på filmbevisen och de resurser och kunskaper som krävs för att snabbt ta bort en fästande mina som inte detonerat", meddelar det amerikanska försvaret.

Publicerad:

LÄS VIDARE