Kebabstrid i Hornsberg fortsätter – dom överklagas

Kebabstriden på Hornsberg är inte över.

Nu överklagar bostadsrättföreningen Välbehaget domen från Stockholm tingsrätt, skriver DN.

Och vill tvinga bort restaurangen som de anklagar för att skapa sömnsvårigheter.

Sommaren 2019 inleddes den numera omskrivna kebabstriden på Hornsbergs strand på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Bostadsrättsföreningen Välbehaget ville då vräka hyresgästen i fastighetens bottenplan, restaurang Midan.

–  Det står ofta massa folk och tittar på våra gäster, till och med fotograferar dem. Jag har försökt ha en dialog med bostadsrättsföreningen men de är inte intresserade. Slutsatsen jag drar är att vi inte är välkomna, sa restaurangägare Sam Shoubaki till Aftonbladet i höstas när Välbehaget lämnat in en stämning mot dem till tingsrätten.

Bostadsrättsföreningen Välbehagets jurist Jenny Karlsson sa till Aftonbladet då att det största problemet var oväsen från Midans lokaler efter stängningsdags.

– Det låter som att man diskar kring fyra, fem, sex på morgonen så att folk inte kan sova.

Restaurang Midan.
Restaurang Midan.

Även i tingsrättens dom – som gick på restaurangens linje – framgår att de boende i huset vittnat om de nattliga ljuden från Midan.
”Det har bland annat förekommit skrapljud, metalliska ljud, rulljud och åskliknande ljud som gjorde att han och barnen vaknade mitt i natten flera gånger i veckan” står det i domen.

Ett flertal av de boende vittnar om samma sak. Flera uppger att de under perioder lämnat sina hem på grund av oljuden.

Trots det fick inte Välbehaget något gehör för sin önskan att avhysa restaurangen. I stället fick de ta notan för rättegången på över 500 000 kronor.

– Det känns fantastiskt bra. Men vi kände oss ganska säkra på att vinna. I min familj har det drivits kanske 20 krogar genom åren. Vi kan det här, sa Sam Shoukabi till Aftonbladet i början av maj när domen föll.

Ägarna Sam Shoukabi och Ahraf Tantour.
Ägarna Sam Shoukabi och Ahraf Tantour.

Men enligt Dagens Nyheter är striden alltså ännu inte över. De rapporterar att bostadsrättsföreningen går vidare med ärendet till Svea Hovrätt. Utöver att de vill bli av med sin hyresgäst Midan vill de också att restaurangen ska stå för kostnaden för förhandlingen i tingsrätten, skriver DN.

Och de kostnader som väntas i hovrätten.

Striden mellan Välbehaget och Midan var en del i en större konflikt i Hornsbergsområdet som uppmärksammades förra året.

Många började besöka strandpromenaden sommartid efter att bostadsområdet var färdigställt. Och i takt med besökarna ökade klagomålen om stök och trafikbrott.

Mellan 2016 och 2018 mer än tredubblades klagomålen från allmänhet om felparkeringar och nedskräpning. Under sommaren 2019 handlade polisens uttryckningar oftast om trafikbrott, kontroller av personer och fordon, samt ofredanden. Enstaka narkotikabrott och bråk förekommer också i händelserapporterna

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN