Misstänkta mordet på miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen

Norske miljardären Tom Hagen släpps ur häktet

Av: 

TT

NYHETER

Den norske miljardären Tom Hagen släpps ur häktet efter högsta domstolens beslut, uppger hans advokat till norska medier.

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern i samband med utredningen om Anne-Elisabeth Hagens försvinnande.

Beskedet om Tom Hagens frisläppande kom strax före klockan 17. Hagens advokat Svein Holden uppger att högsta domstolen Høyesterett har avslagit polisens överklagan av det tidigare beslutet att frige Hagen, och att han därför kommer att släppas ut ur häktet, skriver VG.

– Det är på intet sätt en överraskning, säger Holden efter beskedet.

På frågan om han tror att Hagen kan gripas igen, svarar advokaten:

– I sådana fall måste polisen ha fått väsentligt ny information under tiden efter gripandet.

70-årige Tom Hagen, som är en av Norges rikaste män, häktades i förra veckan misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord på sin hustru Anne-Elisabeth, som varit försvunnen sedan hösten 2018.

Lagmansrätten, Norges motsvarighet till hovrätten, beslutade till mångas förvåning i torsdags att 70-åringen ska släppas på grund av att bevisen inte räcker. Men detta överklagades av polisen till Høyesterett, som alltså avslog överklagandet.

Ytterligare gripen

På fredagen blev det också känt att en man i 30-årsåldern har gripits i samband med utredningen om Anne-Elisabeth Hagens försvinnande. Mannen är misstänkt för att ha mördat kvinnan eller varit delaktig i hennes död, enligt ett pressmeddelande från polisen. Han ska på något sätt ha känt Tom Hagen, men det ska inte ha rört sig om en nära relation, skriver Dagbladet.

Polisen har också kännedom om mannens kunskaper inom it och kryptovaluta. Mannen greps i Oslo i torsdags kväll. Samtidigt pågick en polisinsats i polisdistrikt Öst i torsdags kväll, enligt VG:s uppgifter.

"Absurda anklagelser"

Mannen, som är bosatt norr om Oslo, nekar till brott, säger hans advokat Dag Svensson.

– Det har varit ett förhör. Jag har ett planerat möte med klienten i dag men det är oklart om det blir ett nytt förhör i dag eller inte. Han upplever anklagelserna som absurda, säger Svensson till VG.

Polisen utredde länge Anne-Elisabeth Hagens försvinnande som en kidnappning med ekonomiska motiv. De påstådda kidnapparna krävde betalning i form av kryptovaluta och kommunicerade via digitala plattformar med familjen och polisen.

Polisen misstänker nu att hela kidnappningshistorien är uppdiktad av Tom Hagen.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Här söker polisen efter den försvunna miljardärsfrun

ÄMNEN I ARTIKELN

Misstänkta mordet på miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen

Tom Hagen

Anne-Elisabeth Hagen

Norge