Svenljunga

Penisliknande julkrubba blev ofrivillig viral succé

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NYHETER

En julkrubba från företaget Star Trading har blivit en ofrivillig viral succé. Det är placeringen av ljusen som gjort att folk både fått sig ett gott skratt men också rasat.

– Det ser ut som en pedofilkrubba, där alla männen står med en gigantisk erektion framför Jesusbarnet, säger Maria från Kalmar.

En ny ljusstake i form av en julkrubba från företaget Star Trading i Svenljunga har blivit en stor snackis på sociala medier. Placeringen av ljusen kan nämligen misstas för penisar på de tre vise männen och på Josef och Maria, något som P4 Sjuhärad tidigare skrivit om.

Ljusstaken har tagits fram tillsammans med konstnären Charlotte Falk från Alingsås. Meningen är att ljusen ska föreställa bedjande händer. Men det är inte vad tiotusentals på sociala medier ser sticka upp från församlingens kroppar där de står runt det lilla Jesusbarnet.

En julkrubba från företaget Star Trading har blivit en ofrivillig viral succé.
En julkrubba från företaget Star Trading har blivit en ofrivillig viral succé.

Maria från Kalmar såg julkrubban på Ekostormarknads Instagram när hon skrollade igenom sitt flöde på sociala medier.

– Min första tanke var att det ser ut som en liten pedofilkrubba och att alla männen står med erektion framför Jesus. Jag blev faktiskt chockad, den är ju fruktansvärd, säger hon.

Maria säger att hon kan föreställa sig att de som har gjort krubban tänkt att de ska skapa en fin adventsljusstake och att det sedan blivit fel.

– Men att släppa genom den, det kan ju inte undgå någon människa? Det är ju uppenbart vad det ser ut som. Det är tragikomiskt, säger Maria.

Du skulle inte kunna tänka dig att köpa ljusstaken?

– Aldrig i livet! Gigantiska erektioner runt ett barn tycker jag är olämpligt.

Star Tradings vd, Christer Johansson.

Start Tradings vd, Christer Johansson, säger att han känner till den virala snackisen kring ljusstaken.

– Tolkningen ligger i betraktarens ögon. Jag kan bara säga att vi hade seriösa avsikter när vi skapade den. Jag tycker själv att det är en fin ljusstake och den har sålt både bra innan och efter uppmärksamheten, säger han.

Men kan du själv se vad de menar med ljusens placering?

– Jag förstår hur man tänker men man måste inte göra den tolkningen. Vi har fått många positiva kommentarer också av folk med glimten i ögat. Jag kan inte se att vi har sårat någon och vi kommer inte ta bort den ur sortimentet.

ANNONS

Den omåttligt populära Muminmuggen "Fiske" finns nu till 30% rabatt hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Tolkningen ligger i betraktarens ögon, säger Star Tradings vd, Christer Johansson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Tegnells julbesked: Glöm stora släktkalas

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenljunga

Sociala medier

Jesus

Kalmar

Medier