Husse hamnade i koma – när hunden hälsade på hände det galna

1 av 2
NYHETER

När 73-åringen hamnade i koma var det bara en sak som kunde få honom att reagera – nämligen hunden Nancy.

– Jag vill tänka att han sade ”hej lilla du, nu kan vi säga adjö”, säger hans dotter Deborah till The Dodo.

När italienaren Giovanni Del Sere var ute på en promenad med hunden Nancy förra månaden drabbades han av en hjärtattack. Sjukvårdspersonal kom till platsen och lyckades återuppväcka honom, men på vägen till sjukhuset föll han in i ett komatillstånd.

Nancy såg ambulansen fara iväg med husse – och tycktes aldrig förlora hoppet om att få tillbaka Giovanni. Medan han vårdades på sjukhuset väntade hunden vid dörren därhemma. Men husse kom inte hem.

Giovannis dotter Deborah, som tog hand om Nancy, fick veta att sjukhuset infört ett nytt program som tillät djur och deras mattar och hussar att återförenas på sjukhuset. Så hon såg till att Nancy fick hälsa på husse Giovanni – men ingen kunde vänta sig hur han skulle reagera.

– Hon höll sig nära och pussade min pappa, säger Deborah till The Dodo.

”Ville säga adjö”

Och med hunden intill sig rörde sig plötsligt Giovannis kropp – som om han blev glad av att hans älskade vän var tillbaka vid hans sida.

Deborah påstår att hans ansiktsuttryck förändrades. Det såg enligt henne ut som att han var på väg att börja gråta.

– Jag vill tänka att han sade ”hej lilla du, nu kan vi säga adjö”, säger Deborah.

Giovanni väntas inte vakna upp ur sitt komatillstånd. Men både han och hunden mår enligt Deborah bättre efter att de träffats igen. Och sjukhuset planerar att fortsätta med sina husdjursåterföreningar.

– Det är bra både för patienter och djur eftersom bandet mellan människa och djur är byggt på ren kärlek, säger Valli Calzavara, som styr upp djurbesöken på sjukhuset.