Var först på plats efter skjutningen: ”Höll honom vaken”

1 av 5
NYHETER

Han hörde flera pistolskott på lördagseftermiddagen.

På gatan upptäckte mannen, som bor i Fagersjö, blodsspår som ledde in på pizzerian.

Där hittade han den skottskadade mannen.

– Han låg i sitt eget blod. Det var blod precis överallt. Jag började lägga tryckförband på skadorna, säger mannen till Aftonbladet.

– Jag ville bara hålla i gång honom. För han andades dåligt. Han höll på att tuppa av, jag höll honom vaken till ambulansen kom, säger mannen.

Det var vid fyratiden på lördagen som mannen hörde pistolskott i området i Fagersjö. Efter att ha larmat SOS gick han ut – och upptäckte blodsspår från en marknära balkong, ner på gatan. Spåren fortsatte på vägen, fram till kvarterets pizzeria.

Där hade en skottskadad man i 25-årsåldern sökt skydd. Vittnen har tidigare uppgett för Aftonbladet att de hört fyra till fem skott vid tillfället. Den skadade hade flera skottsår, uppger mannen som hittade honom på pizzerian.

– Han låg i sitt eget blod. Det var blod precis överallt. Jag började lägga tryckförband på skadorna.

Mannen höll den skadade vaken till ambulansen kom.

– Killen som jobbar på pizzerian var i chock. Han försökte hjälpa till men visste inte riktigt hur. Och det förstår man ju.

Och hur mår du själv?

– Ja det är klart. Nu i efterhand börjar det ju sjunka in vad som har hänt. Men när det väl skedde fanns det ingen tvekan på vad som behövdes göras, säger mannen till Aftonbladet.

Rubriceras som mordförsök

– Arbetshypotesen är att han blivit skjuten i lägenheten, det talar både vittnesuppgifter och den tekniska bevisningen för, säger Stockholmspolisens presstalesperson Sven-Erik Olsson till TT.

Under lördagskvällen opererades den skottskadade mannen.

Polisen har sökt efter gärningsmannen eller gärningsmännen med helikopter och flera patruller. Ingen är ännu gripen för brottet.