Cykeltjuven ångrade sig – lämnade fin lapp

avDennis Jörnmark Callstam

NYHETER

Neela fick cykeln stulen – men efter en känslosam Facebookstatus fick händelsen en oväntad utveckling. Snart var den älskade järnhästen hemma igen, skriver GT.

– Jag blev helt rörd och fick tårar i ögonen, säger Neela till Aftonbladet.

Neela Omö, 27, från Arvika älskar att cykla. Och hon brukar ta sig fram på sin pappas gamla cykel från 1980-talet. Den har hon tagit hand om i många år.

– Jag har satt dit ny pakethållare, ny korg och lyse, jag har inte körkort så den är bra att ha, säger Neela.

Med tiden har hon fått starka band till järnhästen. Trots det brukar hon ibland leka med elden och lämna cykeln olåst.

– Jag brukar vara lite slarvig med det. Och förra veckan var jag sjuk, så då stod den olåst på gården hela veckan.

Det som inte fick hända hände

Det var då det som inte fick hända hände. På lördagsmorgonen tittade hon ut genom fönstret. Men på cykelns vanliga plats var det tomt. Någon hade lagt beslag på den älskade farkosten.

– Den var borta... jag gick runt och svor i lägenheten. Lite panikkänsla, man bara: ”fan, fan, fan”. Men sen tog jag ett djupt andetag och tänkte: ”ta inte ut det värsta i förskott”, säger Neela.

Efter en runda på stan ringde hon polisen och stöldanmälde cykeln. Dessutom publicerade hon ett Facebookinlägg om händelsen som hon gjorde offentligt.

– Jag tänkte att någon kanske har lånat den, folk kan ju hålla utkik.

Foto: Privat
Här är lappen som rörde Neela till tårar.

Kom tillbaka med budskap

Men på måndagen hade hon gett upp. Neela ville verkligen kunna cykla, och bestämde sig för att ta tjuren vid hornen och köpa en ersättare för hennes trogne följeslagare.

Via Facebook fick hon mängder av erbjudanden. På onsdagen var det dags att kolla in en potentiell ersättare. Men just som hon skulle ge sig av fick hon syn på något på sin innergård.

– Där stod den på sin plats! På rätt plats till och med, och så låg det en lapp i korgen, ihop med en 50-kronorssedel. ”För bromsen”, hade personen skrivit, men det var växeln som hade gått sönder. Och så: ”Ursäkta mig för lånet. Förstår integriteten i det hela”.

Neela berättar att hon fick tårar i ögonen när hon läste cykeltjuvens brev, och berättade om händelsen på Facebook.

– Det var väldigt fint, man får hopp liksom. Att personen ångrade sig, kanske såg bilden på Facebook och kände ”oj, vad glad hon ser ut med cykeln”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Arvika

Facebook

Cykel