Bröder gripna – planerade attack i Tyskland

NYHETER

Två bröder har gripits i Tyskland misstänkta för att ha planerat en attack.

Planen var att slå till mot landets största köpcentrum i Oberhausen, enligt tyska myndigheter.

Men det är fortfarande oklart när dådet skulle ske.

Sent på torsdagskvällen greps två bröder, 28 och 31 år gamla, i den tyska staden Duisburg. De kunde gripas efter att de tyska specialstyrkorna fått tips från säkerhetskällor, enligt polisen.

Nu misstänkts bröderna för att ha förberett en attack mot landets största köpcentrum.

Köpcentrumet, som ligger i Oberhausen, är just nu fullt av besökare som handlar inför julfirandet. Just nu utreder polisen hur mycket bröderna hunnit förbereda och om det finns andra inblandade, skriver AP.

Oklar koppling till lastbilsattacken

Det är i nuläget oklart om gripandet har någon koppling till terrordådet i Berlin för fyra dagar sedan. Men gripandet kommer samtidigt som jakten pågår efter den gärningsman som med en lastbil rammade en fullpackad julmarknad i Berlin. 12 personer dog och tiotals skadades i attacken.

Polisen jagar fortfarande den misstänkte gärningsmannen 24-årige Anis Amri från Tunisien. Senast han sågs ska ha varit klockan 03.25 den 14:e och klockan 03.35 den15:e december då han besökt en portuppgång till moskén som ligger vid Perlberger Strasse i Berlin. Detta enligt nya bilder från den tyska sajten RBB-online.

Där slutar spåren

En razzia har genomförts av Berlinpolisen, men dock utan resultat. Därefter finns inga spår från Anis Amri som just nu är efterlyst i hela Europa.

IS har tagit på sig ansvaret för attacken, vilket skulle vara den dödligaste attacken som hittillis inträffat på tysk mark.

Vad är terrorism? 02:19
ARTIKELN HANDLAR OM