Essity

Nathalie hittade vass järnkrok i sin nyfödda bebis blöja

Av: 

Emil Salmaso

NYHETER

Nathalie, 27, hittade en vass metallkrok i sin nyfödda bebis blöja.

Tillverkaren Libero menar att det är omöjligt, och att kroken hamnat i blöjan efter att den lämnat fabriken.

– Jag blev ju livrädd. Den ena delen är lika vass som en kniv. Det ser verkligen ut som en fiskekrok, säger mamman.

Nathalies bebis föddes på nationaldagen 6 juni. Tre veckor senare fick hon en chock när hon skulle byta blöja hemma i Nödinge.

– Min son hade på sig blöjan i tre timmar och när jag bytte den låg kroken eller spiken bara där. Jag blev skitnojig när jag såg det. När man kände på den var den verkligen sylvass, som att någon spetsat till den. Sedan var det blöjpapper runt om, så det var omöjligt att se den, säger hon.

– Jag undersökte bebisen över ryggen, benen, överallt, för att se vad den gjort för skada. Har han något rött märke, blöder han?

Nathalie, 27, hittade en vass metallbit i blöjan.
Nathalie, 27, hittade en vass metallbit i blöjan.

”Hade kunnat spetsa honom”

Nathalie menar att hon inte sett kroken när hon satt på blöjan och tror att den legat i resåren.

– Den är så stor också. Jättestor. Jag tror den är cirka sju, åtta centimeter. Det är inget litet föremål, man borde sett den från början. Det enda jag kunde komma på är att den legat i kanten på resåren och att den var vit av blöjpappret runt om, och sedan har det nötts av när bebisen haft blöjan på.

Hon kontaktade Libero som tillverkat blöjorna och frågade vad som hänt. Företaget bad henne skicka in blöjan och kroken.

– Hade vi satt ner honom på en stol eller suttit med honom, som man gör, hade den kunnat råka spetsa honom. Det hade kunnat gå så jättemycket fel, så vass som den var.

Kroken skickades till Liberos blöjfabrik. Den kom inte förbi metalldetektorn, enligt Libero.

Libero om blöjan: ”Omöjligt”

Libero ägs av hälsobolaget Essity som snabbt inledde en utredning.

”När vi fick in blöjan och metallföremålet gjordes omfattande analyser. Dessa innefattade bland annat att vi ett flertal gånger stoppade in metallföremålet i blöjförpackningar i vår fabrik i Falkenberg och körde dessa genom blöjmaskinen. Maskinens metalldetektorer reagerade varje gång och spottade ut förpackningen”, skriver Sofia Hallberg, nordisk kommunikationsdirektör på Essity.

Enligt Hallberg måste alla dörrar vara stängda när maskinen som tillverkar blöjorna körs, annars stannar maskinen. ”Material kan då inte komma in i produkten utifrån i någon annan del av tillverkningen”.

”Vår slutsats är att föremålet inte kommer från Essity utan att det har hamnat i blöjan efter det att förpackningen har lämnat fabriken. Vi som arbetar med Libero är tacksamma och lättade att barnet mår bra”.

Nathalie säger att kroken var vit av blöjpapper.

”Kommer köpa Pampers i stället”

Nathalie är inte övertygad och vill veta hur kroken hamnat i sonens blöja.

Hon krävde 10 000 kronor och ”konsumtion av blöjor för barnet tills dess att han ej är i ålder för att bruka blöjor mer”.

– Jag blev ju livrädd, speciellt eftersom det är första barnet. Tänk om han fått några blödningar. Jag var rädd hela natten och vakade över honom, säger hon.

– Jag kommer nog börja köpa Pampers i stället. Misstag kan ju ske, men Libero gav mig inget riktigt svar.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Carl, 19, hittade tand i hamburgaren: ”Jag höll på att spy”

ÄMNEN I ARTIKELN

Essity

Falkenberg

Föräldraskap

Spädbarn