Man död efter arbetsplatsolycka

avJosefin Silverberg

NYHETER

I samband med att en man skulle byta en maskindel på en torkmaskin brännskadades han svårt på massafabriken Södra Cell i småländska Mönsterås.

Mannen i 50-årsåldern fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

– Det är en svart dag. Tankarna går till dem som är berörda, säger Carsten Wieger, platschef på Södra Cell, till Aftonbladet.

Olyckan inträffade strax efter klockan 06 på tisdagsmorgonen. En man i 50-årsåldern skadades då när han bytte en maskindel på en torkmaskin på massafabriken Södra Cell i Mönsterås i östra Småland.

Den brännskadade mannen fördes till länssjukhuset i Kalmar. Polisen har spärrat av olycksplatsen och även Arbetsmiljöverket finns på plats.

Landstinget bekräftar vid 11.15 att mannen har avlidit. Hans anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Södra Cell har upprättat en krisgrupp för att hantera situationen på för de anställda på arbetsplatsen och stöttar även anhöriga till den avlidna mannen.

– Det är en svart dag. Vi har stillestånd på avdelningen och har krisgrupper för anhöriga och kolleger. Tankarna går till de berörda, säger Carsten Wieger, platschef på Södra Cell.

Det var under ett planerat byte av en maskindel som olyckan inträffade. Vad som orsakade olyckan är ännu inte klart och kommer att utredas av polisen och Arbetsmiljöverket.

40 döda i arbetsplatsolyckor hittills 2017 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM