Kronfågel

Kycklingspett återkallas efter upptäckt av listeria

Av: 

Josefin Silverberg

NYHETER

Kronfågel återkallar fyra av sina kycklingspettsprodukter efter att listeria har upptäckts i en av produkterna vid förädlingsanläggningen i Valla.

Den aktuella produkten har inte nått butik men av säkerhetsskäl återkallas samtliga produkter som producerats samma datum och på samma produktionslinje.

Foto: Kronfågel

Det är efter att listeria upptäckts i fredags i en av Kronfågels produkter som företaget nu väljer att återkalla samtliga produkter som producerats samma dag och i samma produktionslinje vid förädlingsanläggningen i Valla.

”Listerian har påvisats i vår normala processkontroll där vi kontinuerligt tar ut prover och analyserar efter olika bakterier både vid produktionsdag och vid bäst-före-dag. Företaget återkallar av säkerhetsskäl alla produkter som producerats på samma produktionslinje den aktuella dagen” skriver Kronfågel i pressmeddelandet.

Följande artiklar som kan han inhandlats mellan 4 och 6 november återkallas nu:

Återkallelsen gäller därför fyra av Kronfågels kycklingspett som producerades den 3 november och som kan ha inhandlats mellan den 4 till den 6 november:

  • Artikel #4331, Kycklingspett Sweet Chili, 1600 gram
  • Artikel #4332, Kycklingspett Mango Jalapeno, 1600 gram
  • Artikel #4334, Kycklingspett Sweet Texas BBQ, 1600 gram
  • Artikel #4335, Kycklingspett Blandade örter, 1600 gram

Alla konsumenter som har produkterna ovan i kylskåp eller frys uppmanas att lämna tillbaka dem till butiken eller kontakta Kronfågels konsumentkontakt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kronfågel

Livsmedel