Här spelar familjen golf – på iskall bana

NYHETER

Golf ses vanligtvis som en sommarsport – men Anders, Tommy och Erik kunde inte hålla suget tillbaka. Så de borrade fram en bana, rapporterar Sundsvalls Tidning.

– Det är ungefär som riktig golf... fast med skridskor på då, säger Erik till Aftonbladet.

Pappa Tommy, farbror Anders och sonen Erik Sundström är tre riktiga golfentusiaster som gillar att hojta ”fore” och slå birdies under sommarhalvåret. Erik är till och med så frälst av – och begåvad inom – den populära sportens värld att han går på golf-college i USA.

Till jul kom han hem till familjen i Sundsvall för att hälsa på och fira Jesu födelse. Men inte ens då kunde han hålla suget tillbaka – den vita bollarna skulle bara ner i hålet.

– Man kan bli lite desperat att hitta på något på vintern, och vi spelar ju mycket på somrarna, säger Erik.

Borrade hål

Så han och pappa Tommy kom på en smart lösning. På den blanka isen i sjön Skatan ordnade de en liten golfbana. De borrade hål för att ha något att sikta på och gav sig ut på en runda.

– Det var kul, och ganska svårt. Men absolut roligt, ungefär som riktig golf fast med skridskor på då, säger Erik.

De har tidigare slagit bollar på isen under vintern, men det här var första gången som familjen körde en riktig runda ute på sjön.

– De var ett hål som gick genom isen, så om bollen åkte i där skulle den försvinna. Men vi borrade också ett som inte gick hela vägen ner, så där höll sig bollen torr.

Fick stryk av pappa

Trots Eriks imponerande meriter på den internationella golfscenen räckte hans spel inte riktigt hela vägen den här julen. Pappa Tommy avgick med segern efter den iskalla bataljen.

– Han hade tur. Ibland när man spelar under såna här förhållanden är det andra saker som spelar in, så pappa vann faktiskt. Men det är okej, om det bara är isgolf.

Svider det inte lite ändå?

– Jo, det svider verkligen, absolut. Han var väldigt nöjd efteråt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sundsvall

USA

Golf

Skridskor