Norskt tjejgäng bjöd in ensamma på nyårsfest – då tog hon chansen

Foto: Privat
Norska tjejerna bjöd in ensamma på nyårsfest – nu har de som ansökte valts ut.
NYHETER

Snart är det nyårsafton, en högtid då ensamheten kan bli påtaglig för vissa. Därför bestämde sig ett norskt tjejgäng för att öppna upp sin nyårsfest för ensamma – en som ska gå är norska Melissa, skriver norska TV2.

Det var i slutet på november som ett norskt gäng på tio tjejer la ut en annons där de bjöd in ensamma på nyårsfirande i Oslo.

Man hör alltid att det finns så många som firar jul ensamma, men vi vet att det även finns många unga där ute som inte har någon att fira in det nya året med. Julen är som ett förstoringsglas. De som redan har det bra får det bättre, medan de som har det dåligt får det sämre”, stod det i annonsen.

En av tjejerna, Eline, berättade för Aftonbladet att det strömmade in svar efter bara ett dygn och nu, dagen innan nyårsafton, har de fått 300 svar på annonsen, skriver norska TV2. Av dessa har de valt ut åtta tjejer och killar som de aldrig mött förr. En av dem är Melissa Flatmo, 25 år – hon tillbringar mycket tid ensam och brukar känna sig ensam på nyår.

– Det var en chans jag tog när jag svarade på annonsen, jag var väldigt nervös. Jag var ärlig när jag skrev och berättade vem jag är – att jag inte har vänner som jag kan fira med, säger hon till Aftonbladet.

”Glad och spänd”

Hon har firat med personer hon känner förr men det har ofta slutat med att hon gått hem tidigare eller suttit själv.

– Jag vet inte varför egentligen.

Melissa tycker att tabut kring ensamhet borde brytas – som det är nu vågar vi inte prata om det menar hon.

– Det är inte fel att vara eller att känna sig ensam. Man måste våga vara öppen med det och be om hjälp om det behövs.

Att hon svarade på annonsen var mycket att göra med att tjejerna såg ut att utgöra ett trevligt och välkomnande gäng. Nu hoppas hon på att det blir en lyckad kväll.

– Jag är väldigt spänd och glad över att jag har tagit mig mod överhuvudtaget. Det kanske blir så att jag inte snackar med någon och sitter ensam. Men jag tror inte det. Jag tror det kommer att bli en bra kväll, kanske kommer jag få vänner för livet.

Tjejgänget har också höga förväntningar

Elina själv säger att hon och hennes kompisar också har stora förväntningar på kvällen. De hoppas att den kommer bli oförglömlig.

– Vi har köpt allt från partyhattar och paljetter, hela kvällen är planerad. Vi kommer att ha tusentals lekar och frågesporter. Dessutom har vi har skapat en lista med tapas så att alla har med sig en maträtt, säger hon till TV2.