Här kör Postnord-lastbilen med öppen baklucka på E6

avEbba Thornéus

NYHETER

Mitt i morgonrusningen fick trafikanterna på E6 en märklig syn.

I ett av körfälten passerade en fullastad Postnord-lastbil – med öppen bakgavellyft.

– Kommer det ett litet gupp kan du ju bara tänka dig vad som skulle kunna hända, säger ögonvittnet Nisse Andersson till Aftonbladet.

Postnord känner till händelsen och har vidtagit omedelbara åtgärder.

Det var mitt under morgonrusningen på E6 i höjd med Ullevimotet i Göteborg som Nisse Andersson fick syn på något mycket märkligt.

I ett av körfälten passerade en Postnord-lastbil med en nedfälld bakgavellyft.

– Jag tänkte, vad fan är det som händer och var rädd att det skulle hända något när han kör omkring sådär, berättar Nisse som själv är yrkeschaufför.

Körde ikapp chauffören

I ett försök att göra Postnord-chauffören uppmärksam körde Nisse upp jämsides och började tuta på honom i den trafikerade morgonrusningen.

– Men han bara viftade inne i hytten och förstod nog inte vad jag menade. Han bara fortsatte att köra på och gjorde ingen ansats för att stanna.

Nisse berättar att själva lasten såg ut att vara väl fastspänd men att det är absolut förbjudet att köra med bakgavellyften nere.

”Anskrämligt att köra omkring så”

– Den får inte ens vara öppen en millimeter. Kommer det ett litet gupp kan du ju bara tänka dig vad som skulle kunna hända. Det är anskrämligt att köra omkring sådär.

På frågan vad han tror har hänt säger Nisse att det nog har uppstått ett fel.

– Det finns lampor som lyser inne om inte backluckan är stängd så jag tror att killen är stressad och att den har pajat. Men alla vi som kör lastbil vet vad som gäller. Är den trasig så ska man absolut inte köra vidare.

Postnord: Får absolut inte hända

Mats Ståhlgren, regionchef på Postnord, säger till Aftonbladet att han känner till händelsen och att man agerade direkt.

– Vi har identifierat bilen och sett till att detta omedelbart åtgärdas. Det är jätteallvarligt att köra ut i trafiken så här och det får absolut inte hända.

Mats Ståhlgren berättar att lastbilen var lastad med brevpost som skulle till ett brevbärarkontor och tillhör en underleverantör till Postnord, som under dagen har kallat till ett möte med chauffören för att reda ut vad som hänt.

– Vi vill veta hur detta kunde hända och hur de ska göra för att det inte ska hända igen. Hade det varit ett tekniskt fel hade man inte kört ut så här.

Liknande händelse – för tre veckor sedan

För drygt tre veckor sedan skrev Aftonbladet om en liknande händelse då backluckan på en Postnord-lastbil var öppen på riksväg 40 mot Jönköping.

För några veckors edan inträffade även en liknande incident i Karlskoga.

Trots det säger Mats Ståhlgren att dessa händelser tillhör ovanligheten.

– Detta är otroligt ovanligt, men vi har haft några sådan har incidenter på kort tid och de har kommit ganska tätt. Vi kan dock inte se något samband mellan dessa olika händelser men givetvis tar vi på oss ansvaret för det som har hänt.

– Det får absolut inte hända igen.

Så tycker svenskarna om Postnord 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM

Postkaoset

Postnord