Vann 122 miljoner på ”lördagsgodis”

NYHETER

Man i 35-årsåldern tog hem Sveriges största lottovinst

Sveriges största lottovinst genom tiderna har delats ut.

En man i Visby tog hem drömvinsten på 122 skattefria miljoner, efter att själv ha satsat 200 kronor på en påse "Lördagsgodis".

16, 18, 22, 24, 26, 28, 35 är verkligen riktiga turnummer.

Varje lottodragning är en rysare i sig men lördagens dragning var kanske mer spännande än någonsin. 122 miljoner stod på spel. Det enda som krävdes var att en ensam vinnare prickade in sju rätt och minst två jokernummer för att bli mångmiljonär och det var precis vad som hände.

Signalen Hemköp

En man i 35-årsåldern bosatt på Gotland lämnade in den rätta lottoraden på Signalen Hemköp i Visby.

– Killen hade köpt en påse "Lördagsgodis" för 200 kronor. Han behövde inte ens fylla i raden själv, säger Svenska Spels vinnargeneral Tommy Wahlgren.

Tommy Wahlgrens söner

För Tommy Wahlgren känns vinsten speciellt rolig eftersom det är hans egna söner Markus och Magnus som äger butiken där lottoraden är såld.

– Jag brukar inte bli överraskad av storvinster men när jag fick se var lottoraden var såld så blev jag förvånad. De har ju bara haft Signalen i knappt ett år och nu har de sålt Sveriges största vinst genom tiderna, säger han.

I morgon söndag kommer Tommy Wahlgren att ringa vinnaren och ge honom lite goda råd för hur han ska placera pengarna.

”Skaffa bra bankkontakt”

– Av tradition vill vi att vinnaren själv ska få upptäcka att de vunnit. I morgon kommer jag att råda honom att skaffa en riktigt bra bankkontakt. Ingen kan placera 122 miljoner på egen hand, säger han.

Statistiskt sett så har nummer 15, 17, 18, 22, 25, 28 och 31 dragits flest gånger det senaste halvåret, dock inte tillsammans.

I dagens super-lottorad var tre nummer representerade så visst hade vinnaren valt rätt nummer.

Aldrig tidigare har så mycket pengar delats ut till en och samma lottovinnare. Det tidigare rekordet är 51.9 miljoner som gick till en vinnare i Malmö i augusti 2002.

Therese Holmberg