- Gässen hanteras smaklöst

NYHETER

Operakällaren slutar servera gåslever efter påtryckningar

1 av 2 | Foto: JOHAN BÄVMAN
GÅSLEVER - NEJ TACK Stefano Catenacci har av etiska skäl slutat servera gåslever på Operakällaren.

Nu är det slut med gåslever på Operakällaren.

Den oetiska tillverkningsprocessen har fått kökschefen Stefano Catenacci att tänka om.

- Det här beslutet känns helt rätt.

Foie gras, det vill säga ank- och gåslever, har länge setts som en kontroversiell delikatess. Djuren tvångsmatas och deras lever sväller upp till 10 gånger sin normala storlek.

Smaklös hantering

Organisationen Djurrättsalliansen har under de senaste veckorna fört en kampanj för att få Stockholms restauranger att avstå från att servera foie gras.

En av dem som påverkats är Operakällarens kökschef Stefano Catenacci.

- Efter alla påtryckningar skaffade jag egen fakta. Det var inte riktigt så här jag trodde att det gick till, det är smaklöst.

Påverkar fler krogar

Beslutet att sluta med foie gras kommer påverka alla delar av Operakällaren, som Café Opera, och också andra delar i samma koncern, som Stallmästaregården och J-restaurangerna.

Ny meny

Menybyten kommer att ske inom loppet av en och halv månad, sen blir det ingen mer gåslever, säger Catenacci.

Andra restauranger i Stockholm som tagit samma policybeslut är Villa Brevik, Amaranten, Fredsgatan 12 och Hasseluddens Yasuragi.

Läs relaterad artikel

Sofia Larsson