Bobbys mamma fortsätter neka

NYHETER

"Hon har en trovärdig förklaring till hur Bobby har dött"

10-årige Bobbys mamma fortsätter att neka till mord på sin son.

I dag har hon suttit i ett tre timmar långt förhör.

– Det framkommer att hon har levt under extrem fysisk och psykisk press från omgivningen, säger mammans advokat Anders Berggren.

Samtidigt fortsätter rättsläkarna arbetet med att slutgiltigt fastställa att kroppen som hittats är Bobbys.

Strax efter klockan nio i morse inleddes förhöret med Bobbys mamma. I fredags häktades hon, på sannolika skäl misstänkt för mord på sonen. Hon nekar till brott.

– Hennes inställning är att hon förnekar mord och medhjälp till mord. Hon har en trovärdig förklaring till hur Bobby har dött, säger mammans advokat, Anders Berggren, till aftonbladet.se.

Olycka

I går hölls förhör med Bobbys styvpappa, också han misstänkt för mord. Styvpappan hävdar att Bobby dött i en olycka.

Om mamman har samma inställning vill hennes advokat inte kommentera.

– Men det framkommer en bild av att hon levt under mycket stark eller extrem fysisk och psykisk press från omgivningen. Hon har fråntagits en stor del av sin beslutanderätt om sina göranden på olika plan.

Vem har fråntagit henne den rätten?

– Det kan jag inte svara på.

Identifiering

I fredags hittades en kropp i Lovsjön, söder om Jönköping. Polisen tror att det är Bobby man hittat. Men fortfarande vid lunchtid på tisdagen hade rättsläkarna i Linköping inte kunnat identifiera kroppen. En identifiering som i första hand sker genom tandkort.

– I det här fallet när en brottsutredning pågår vill vi ha en 100-procentig identifikation. Kroppen har legat i kallt vatten och det förändrar utseendet en del. Sedan är det så att så unga personer inte har så mycket kännetecken på kroppen som äldre har, säger Fredrik Bäckström, läkare på rättsmedicin i Linköping.

Under dagen

– Men när vi har fått tandröntgenbilder kan identifieringen gå på en timme.

Bäckström hoppas att det arbetet ska bli klart under dagen. Ett preliminärt obduktionsprotokoll ska också skickas till polisen. En fullständig obduktion är inte klar förrän om en eller ett par veckor.

Tidigare:

Johanna Melén