Beväpnade män kastade ut svenskar

Publicerad:
Uppdaterad:

Turisterna fick fly i panik mitt i natten

60 chockade svenska turister tvingades fly när beväpnade män tog över ett hotell i Bulgarien.

- Stämningen var väldigt obehaglig, säger Maritha Lundin, som var där med sina barn.

Utslängda från hotellet De svenska turisterna kastades ut från hotell Diana. Beväpnade vakter spelade hög technomusik för att att alla gäster skulle lämna hotellet.
Utslängda från hotellet De svenska turisterna kastades ut från hotell Diana. Beväpnade vakter spelade hög technomusik för att att alla gäster skulle lämna hotellet.

Maritha Lundin reste med Always till Golden Sands med sina barn och sin väninna på semester.

När de i går efter en dag på stranden kom till hotell Diana möttes de av lappar som sa att de var tvungna att skaffa sig nya rum på ett annat hotell.

"Tre beväpnade biffar"

- Efter det kom tre beväpnade biffar och kastade ut all hotellpersonal, sedan satte de på hög technomusik mitt i natten för att få ut oss - det var extremt obehaglig, säger Maritha Lundin.

Men det dröjde timmar innan Always personal dök upp på hotellet.

- Personalen har varit bra, men det tog lång tid innan vi fick kontakt med dem, säger Maritha Lundin.

Det är inte första gången som hotellet får problem. Redan för två veckor rapporterades det att beväpnade män tagit över hotellet och kastat ut alla gäster. Männen lämnade hotellet efter att ha skrämt upp gästerna ordentligt.

Bakgrunden är en ägartvist om hotellet mellan två familjer. En tvist som Always varit väl medvetna om.

Medvetna om problemet

- Jag hade hört talas om det förra bråket och frågade specifikt om hotell Diana när jag bokade resan, säger Maritha Lundin.

- Men då sa Always att det absolut inte var några problem med att bo där.

Vilket inte stämmer. Always har hela tiden varit medvetna om problemen.

- Ja, vi har vetat om det under en period nu, men vi trodde att tvisten var löst och därför informerade vi inte våra försäljare om det här, säger Per-Håkan Svan, informatör på Always.

Fick byta hotell

- Det har tydligen kommit ett domstolsbeslut som sa att hotellet måste vara tomt innan tvisten var helt löst. De som kom till hotellet var myndighetspersoner som verkställde ordern.

I stället för en lugn semester fick ett ett sextiotal svenskar packa sina väskor och byta hotell. Destination Albena - en och en halv mil därifrån.

- Inte samma sak direkt, säger Maritha Lundin.

- Nu kommer vi att kräva ersättning för den förstörda semestern.

Per-Håkan Svan säger att det är för tidigt att uttala sig om på vilket sätt turisterna kommer att ersättas för obehaget.

Per Ek

Publicerad: