Jag kommer inte att vika ut mig!

NYHETER

Fröken Sverige Josephine Alhanko chattade om balett, barn och utvik

Fröken Sverige Josephine Alhanko chattade med läsarna om skönhet, självförtroende och sin kända moster.

   Josephine Alhanko säger: Hejsan! Nu är jag här! Hur mår ni?

wiberg säger: Hur känns det att vara nya fröken sverige då?

   Josephine Alhanko säger: Det känns bra. Har precis hunnit vänja mig vid tanken. Nu börjar jobbet..

klown säger: Hej Josephine. kommer du att göra några modelljobb för olika klädfirmer efter den här vinsten då?

   Josephine Alhanko säger: Mitt program är inte klart än, men jag hoppas på ett varierat arbetsschema med viktiga uppdrag för sverige och för saker som jag tror på.

holmis säger: tycker du på allvar att det är mer fokus på inre kvaliteter nu i den nya tävlingen?

   Josephine Alhanko säger: Ja, absolut! Jag hade inte varit med om det hade varit för ytligt. Jag tycker människors tankar och åsikter är mer spännande än deras utseende.

z säger: Hejsan, tränade ni att gå "rätt" i hög klackat inför tävlingen?

   Josephine Alhanko säger: Nej, inget sådant. Vi tränade oss i krishantering, mentalträning, ledarskapsutbildning och kunskaper om Sverige.

Saga säger: Hej! Vem e du? och vad e Fröken Sverige för nåt?

   Josephine Alhanko säger: Hejsan! Jag är Fröken Sverige 2006. Jag är en vanlig tjej som har fått ett ovanligt jobb och en stor möjlighet under ett år. Det ska jag ta tillvara på.

   Josephine Alhanko säger: Vad tycker ni är viktigt att Fröken Sverige sätter fokus på? Jag vill vara en talesperson för unga människor och era åsikter är viktiga!

Anonym säger: Är du singel?

   Josephine Alhanko säger: Jag har en pojkvän!

Zimp säger: Hej Josephine, hur tror du att det kommer att gå i Miss Universum?

   Josephine Alhanko säger: Jag hoppas att det kommer att gå bra! Jag tycker det ska bli spännande och intressant att se hur det går till! Det blir en erfarenhet!

diddy säger: Hur gammal är du?

   Josephine Alhanko säger: Jag är 24 år och fyller 25 den 24 april!

Minna säger: Tycker du att en Fröken Sverige behövs? Till vad i såfall?

   Josephine Alhanko säger: Jag tycker att det behövs förebilder. Det behövs vanliga tjejer och killar som kan inspirera och påverka samhället. Det är en tuff värld vi lever i på många sätt.

S-boy säger: Hejsan Josephine! Måste passa på att gratulera. Vilka är de främsta egenskaperna som du själv anser att du besitter?

   Josephine Alhanko säger: Hej hej! Jag tycker att jag är ganska trevlig som person. Sedan har jag en vilja och engagemang för det jag gör. Jag är också rätt stresstålig..

Anonym säger: Jag antar att Anneli är din mamma? En fantastisk dansare och människa! Har aldrig dansen varit något för dig?

   Josephine Alhanko säger: Anneli är min moster. Hon är jätteduktig! Jag har också utbildat mig till klassisk balettdansare, men slutade när jag var 19 år. Men jag älskar fortfarande att dansa!

Petter säger: Hej Josephine! Har du egna förebilder? Vilka är de?

   Josephine Alhanko säger: Jag har flera förebilder! Jag uppsakttar vissa personer för deras egenskaper. Tex människor med styrka, integritet, humor, ärlighet och mod. Min mamma är en förebild för mig!

Klitoris säger: Som alla vet stoppades Fröken Sverige och har nu börjat igen vad är din synpunkt på att det stoppades?

   Josephine Alhanko säger: Den gamla tävligen var något helt annt än vad Fröken Sverige är idag! Idag är det ett jobb som ska utföras av en kompetent person som känner engagemang och kan bidra till att ge en mer nyanserad bild av en ung kvinna. Jag tycker det är bra att Fröken Sverige ändrat koncept!

Jennifer säger: Om fröken Sverige ska vara en representant och förebild för Sverige, varför måste hon då vara en fröken? Varför är tävlingen könsbunden?

   Josephine Alhanko säger: Bra fråga! Kanske kommer även det att förändras och utvecklas i framtiden. Jag tycker att alla förebilder behövs.

sara säger: Tycker du att du är en bra förebild?

   Josephine Alhanko säger: Jag hoppas det! Jag försöker vara den jag är och handla på ett sätt som jag tycker är rätt. För mig är en förebild någon som kan inspirera andra att utvecklas och gå vidare i livet!

mrdinke säger: Hej jag undrar vad din högsta önskan är ? // Dinke

   Josephine Alhanko säger: Min högsta önska är att få barn och vara frisk!

holmis säger: När man tittar på fotona av alla deltagare så är ju alla smala och snygga- på vilket sätt tror du att den nya tävlingen förmedlar ett sundare ideal än den gamla tävlingen?

   Josephine Alhanko säger: Idealet är inte att vara smal eller lång. Det ideal som jag vill förmedla är att man ska ta hand om sig själv och tro och respektera sig själv och sina känslor. Sig själv och sin kropp ska man ha hela livet! Tävlingen handlar inte om skönhet eller yta utan vad man gör och vem man är.

Anonym säger: Vad är det du ska göra som fröken sverige 2006?

   Josephine Alhanko säger: Jag kommer att representera Sverige här hemma och utomlands. Jag kommer att driva projekt som jag tror på som berör ungdomar, barn och unga vuxna. Jag hoppas kunna vara en talesperson och belysa frågor som är viktiga för unga människor idag!

kerrie säger: Har folk fördomar om dig som ställer upp i en sånhär skönhetstävling?

   Josephine Alhanko säger: Folks fördomar kan man inte göra något åt. De flesta som vill förändra något möts av fördomar. Det är inget att bry sig om, bara man själv tror på det man gör. Idag är inte Fröken Sverige en skönhetstävling utan ett jobb!

lina säger: Hej och grattis! Kommer du att vika ut dig i slitz eller liknande om du får chansen?

   Josephine Alhanko säger: Jag kommer INTE att vika ut mig! Det är något jag inte tror på. Jag vill komma bort från den ytliga bilden av kvinnor. Kvinnor är så mycket mera än en kropp!

John säger: I Sverigetävlingen var det inget baddräktsmoment vad jag har förstått. Det är det väl i stora finalen. Vad tycker du om det?

   Josephine Alhanko säger: Jag tycker det är lite förlegat för vår tid! Jag får väl åka dit och inspirera att göra som vi gör i Sverige! Kanske kommer det såsmåningom att förändras!

Moderator säger: Tack Josephine Alhanko och tack alla ni som ställde frågor!

   Josephine Alhanko säger: Tack själva! Ta väl hand om er!!

Josephine Alhanko