Styvpappan skickas ut från rättssalen

Foto: kai rehn
Rädd? Bobbys mamma i rätten. I går skickade hon en lapp till styvpappan och ville bryta förlovningen.
NYHETER

09.00 Den andra rättegångsdagen startar.

09.05 Rätten lyssnar på mammans ljudinspelning. Ljudkvalitén är ganska dålig.

09.20 Styvpappans advokat slutför sin sakframställan. Under uppspelningen av ljudfilen var mamman totalt uttryckslös, på samma sätt som i går. I salen lyssnade alla blickstilla.

09.40 Mammans advokat Anders Berggren yrkar att förhöret med mamman ska ske i styvpappans utevaro. Åklagaren har inga synpunkter, men styvpappans advokat Per Oehme motsätter sig det ”å det kraftigaste”:

– Mamman är inte räddare för styvpappan än att hon i går skrev en lapp till honom med budskapet att hon vill slå upp förlovningen, berättade Per Oehme för rätten.

Lappen skickades enligt Oehme över av åklagare Erik Handmark.

09.41 Rätten tar tjugo minuters paus för att ta ställning till mammans begäran.

10.09 Tingsrätten godtar mammans uppgift att hon inte kan berätta fritt i styvpappans närvaro. Därför ska han inte vara närvarande. Han får istället sitta i ett närliggande rum och lyssna på förhöret med mamman.

10.15 Mammans advokat begär att all ljudupptagning av förhöret med mamman ska stoppas. Anledningen är att det stör hennes berättelse och att hon inte kommer att kunna berätta fritt. Rättens ordförande godtar begäran och ljudförbíndelsen med tingsrätten i Eksjö bryts.

Tidigare artiklar

Den andra dagen i rättegången mot Bobbys mamma och styvpappa kommer mamman att förhöras av åklagare Erik Handmark och de två advokaterna. Men dagen börjar med att rätten – och hela Sverige – får höra henne själv läsa upp en sexualsadistisk fantasi. En ljudinspelning från en mobiltelefon ska spelas upp, på begäran av styvpappans försvarare Per Oehme.

aftonbladet.se