Sexbrottsling på rymmen lovar ge upp

NYHETER

Har sagt att han kommer tillbaka till psyket på tisdagen

Den 27-årige sexbrottsling som rymde från rättspsykiatrisk vård i Huddinge i torsdags har talat i telefon med polisen.

– Han har sagt att han kommer tillbaka under tisdagen, säger Michael Johansson, stationsbefäl vid Södertörnspolisen, till TT.

Polisen vet dock inte var mannen befinner sig.

27-åringen har vid flera tillfällen dömts för sexualbrott mot både barn och vuxna kvinnor. I mars i fjol dömdes han till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för sexuellt övergrepp mot en femårig flicka.

Kan återfalla i brott

Rymningen skedde i torsdags då 27-åringen tillsammans med två övervakare begav sig från rättspsykiatriska avdelningen till en kiosk inom sjukhusområdet.

På Rättspsykiatriska avdelningen i Huddinge gjordes bedömningen att mannen kan återfalla i brott.

– Alla sexualbrottslingar har en fruktansvärd återfallsrisk om man inte är under strukturerade former, säger Jeanne Ahlberg, chef för rättspsykiatriska vårdsektionen i Huddinge.

Har han rymt tidigare?

– Det har jag inget minne av men det är möjligt att han har tagit en tur så där. Det är många gånger patienter avviker och är borta en timme eller två, det är lite sol och lite skönt och de stannar kvar ute, svarar Ahlberg.

27-åringen är hemmahörande i södra Storstockholm och det är där han har begått de flesta av brotten som han dömts för. Enligt polisen har mannen som tillvägagångssätt att aktivt söka upp sina offer som han sedan blottar sig för.

Tidigare:

TT