Medborgarplatsen - en ny sida av stan

NYHETER

Ibland kan det tyckas som att mitten av söder är mitten av världen. Så är det förstås inte, men en promenad mellan de här fem platserna är i alla fall en ren fröjd:

Klicka på platsernas namn för mer information, kartor och öppettider.

1. Ivar Los park

Bastugatan 26

Kanske en av Stockholms vackraste platser. Med en makalös utsikt, en lekpark för de minsta och Ivar Lo som kompanjon. Som kuriosa kan nämnas att korplaget Ivar Lo Park rangers såg dagens ljus i parken.

2. Skåningen

Skånegatan 92

Ett trevligt kafé alldeles intill Söderoasen Nytorget som dessutom blivit prisbelönat. Vill du veta varför? Testa en äggmacka, eller gubbröran på ett mörkt bröd. Smörgåsar gjorda med kärlek till livet.

3. Sivletto

Malmgårdsvägen 16-18

En tidsmaskin och en butik i ett. På Sivletto lämnar du det karga 2000-talet vid tröskeln och kliver in i ett 50-tal med brylcreme, stringhyllor och stenkakor.

4. Boule 1

Närkesgatan 6

Boule är inte alltid bäst utomhus. Ibland är det perfekt med en bar inom armlängds avstånd. Lägg till ett rundpingisbord, livemusik och möjlighet att käka bra till överkomliga priser. Jo, då kan du ju stå där på Mariatorget och frysa.

5. Greken på hörnet

Tjärhovsgatan 43

Souvlaki, tsatsiki och lammfärsbiffar, och så lite feta på det. Klassisk grekisk restaurang som blivit välkänd för den fantastiska toaletten - där faktiskt folk har slagit till och förlovat sig.

Har du gått den här rundan?

Skicka ett brev och berätta vad du tyckte till: [email protected]