Älskaren var 51 år yngre

NYHETER

Författaren Kerstin Thorvall hängs ut i bok av före detta partner

Foto: Förtegen Kerstin Thorvall, 80, vill inte kommentera att hennes förre älskare Johan Wensheim, 29, ska skildra deras kärleksliv i en roman.

Kerstin Thorvall, 80, har hängt ut sina älskare i flera böcker.

Nu svarar en av männen i hennes liv med samma mynt.

-Jag tror inte att hon kommer att falla av stolen, säger 29-årige Johan Wensheim, till Svensk Bokhandel.

För sex år sedan lämnade Kerstin Thorvall ut sitt kärleksliv i boken "Jag minns alla mina älskare och hur de brukade ta på mig". I september gör debutanten Johan Wensheim likadant.

Då släpps romanen "Lilla du och jävla jag", en 200 sidor lång berättelse om Wensheims och 80-åriga Kerstin Thorvalls kärleksförhållande.

Känns bra att skriva

-Det påverkade mig oerhört att vara en kille som är så pass ung och träffa en kvinna som är så erfaren. Det kändes juste att skriva om det, säger Johan Wensheim till tidskriften Svensk Bokhandel.

Han hör inte till höstens mest namnkunniga debutanter, men även om Wensheim får tampas med profiler som Annika Lantz och "Robinson-Jerker" lär han inte behöva slåss om uppmärksamheten. Att utelämna sitt eget och Kerstin Thorvalls privatliv har Johan Wensheim inga problem med.

Han menar att Thorvall i sin bok "Jag minns alla mina älskare och hur de brukade ta på mig" lämnat ut många män hon mött. Nu vänds steken - en av hennes älskare skriver om Kerstin.

"Hon är svårchockad"

Även om boken klassas som skönlitterär av förlaget Fischer & Co är handlingen självbiografisk. Den utspelar sig över ett år -2001 när Johan Wensheim var 24 år och Kerstin Thorvall, 75.

Han är inte särskilt oroad över att Thorvall ska bli upprörd över innehållet.

-Eftersom jag känt henne riktigt väl vet jag att hon är en svårchockad människa och väldigt ung i sinnet.

Aftonbladet var i går i kontakt med Kerstin Thorvall. Hon sade sig inte känna till Wensheims bokplaner och avböjde i övrigt att kommentera deras relation.

Daniel Persson