Väktare misshandlade snattare i köpcentrum

Publicerad:
Uppdaterad:

”Han fick en sårskada i huvudet”

Två väktare misstänks för grov misshandel sedan de vid gripandet av en snattare i Farsta centrum skadade honom så svårt att han fick uppsöka sjukhus.

Händelsen inträffade i Farsta centrum utanför Stockholm.

Här i Farsta centrum misstänks väktarna ha misshandlat snattaren.
Foto: Lars Rosengren
Här i Farsta centrum misstänks väktarna ha misshandlat snattaren.

Det var vid lunchtid på torsdagen som väktarna uppmärksammade att mannen och en kvinna hade snattat inne på en elektronikkedja i Farsta centrum utanför Stockholm. Väktarna började jaga paret som försökte fly. När väktarna hann ifatt mannen gjorde han våldsamt motstånd. Väktarna svarade med samma mynt.

Batongslag över kroppen

- Enligt vittnen använde väktarna mer våld än vad situationen krävde. Han fick batongslag över kroppen och föll och fick en sårskada i bakhuvudet, säger vakthavande befäl vid Söderortspolisen till aftonbladet.se.

Snattaren förlorade medvetandet och fördes till sjukhus. Han är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och snatteri. Sedan tidigare var han anhållen i sin frånvaro för ett våldsbrott.

De två väktarna är anhållna, misstänkta för grov misshandel.

- De har rätt att använda försvarligt våld vid gripanden, men vittnesuppgifterna tyder på att väktarna i det här fallet brukat mer våld än vad nöden krävde, säger vakthavande polisbefäl.

Karin Thurfjell

Publicerad: