Mordvåg i London på nyårsafton

NYHETER

Fyra unga män, varav två var tonåringar, knivmördades i London under nyårsafton.

Polisen misstänker inget samband mellan morden men utesluter ingenting.

Fem personer har gripits i ett av ärendena, uppger Daily Mail.

1 av 4 | Foto: Matthew Cooper / TT
Polistekniker undersöker ett hus i Cloverdale, Bromsgrove, Worcestershire sedan man gripit en misstänkt.

Klockan 11.30 i går blev en 18-årig man knivhuggen på Larmans road i Enfield, London. Han avled senare på sjukhus av sina skador.

Vid 19.35 knivhöggs en 20-åring till döds på Memorial Avenue i West Ham. Några timmar senare, vid 22.40, blev en 17-åring knivhuggen på Norwood Road. Han avled av skadorna.

Femte man fick livshotande skador

Senare, på nyårsnatten klockan 02.35, blev ännu en ung man knivmördad. Det var en 20-åring som attackerades vid Bartholomew Court. En annan man, också han i 20-årsåldern, fick livshotande skador vid samma tillfälle.

Fem personer har gripits av polis misstänkta för inblandning i mordet på Larmans Road. I de övriga ärendena finns det i nuläget inga misstänkta gripna.

Polisen uppger att man inte tror att det finns något samband mellan morden, men utesluter i nuläget ingenting.

”Tragiska konsekvenser”

Tidningen Daily Mail har talat med Neil Jerome, polischef på Metropolitan Police i London.

Han säger att nyårsfirandet i London gick förhållandevis lugnt till.

– Men det var små grupper av människor som valde att skapa oreda och vara våldsamma. Deras handlingar har fått tragiska konsekvenser.

– Det är fruktansvärt att fyra familjer just nu upplever sorgen att ha förlorat en familjemedlem till det meningslösa våldet, när de flesta av oss andra ser fram emot och funderar på vad som ligger framför oss under 2018.

Vill ha allmänhetens hjälp

Polischefen lovar alla Londonbor och familjerna till de mördade att polisen kommer att arbeta outtröttligt för att spåra upp och gripa de misstänkta mördarna.

– Jag uppmanar alla som har någon information om de här knivattackerna eller har information om personer som går beväpnade med knivar att höra av sig till oss, säger han till Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

London