Man anhållen för mordet

1 av 11

avBjörn Barr, Christoffer Malm

NYHETER

En 18-årig kvinna har hittats död i en lägenhet i centrala Örebro.

Under lördagen anhölls en man i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Förhören är avslutade och mannen är anhållen, säger Mats Nylén på Örebropolisen.

Tipsa | Aftonbladet

Polisen är mycket kortfattad om det inträffade, men det står klart att en ung kvinna född 1996 dog under natten och att polisen misstänker mord. Polisen har gripit en man född 1994 som misstänkt för dådet.

– Det är en person som känner den här kvinnan. Mer än så vill jag inte säga, säger Mats Nylén, presstalesman på polisen i Örebro.

Under lördagen anhölls mannen på sannolika skäl misstänkt för mord – det är den högre misstankesgraden.

– Mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, inget annat, säger Robin Simonsson, presstalesman på Åklagarmyndigheten.

Mannen förnekar brott, enligt Robin Simonsson.

Bråk i huset

Brottet ska ha ägt rum i en lägenhet i centrala Örebro. Enligt polisens hemsida arbetar man just nu med att säkra teknisk bevisning och förhör. Man vill fortfarande inte lämna några detaljer om hur kvinnan bragts om livet.

– Det har varit bråk och sen påträffas den här kvinnan död, säger Mats Nylén.

Två grannar i fastigheten berättar att de vaknade vid 02.30-tiden i natt av bråk från lägenheten där den döda kvinnan hittades. Innan de vaknade hade det varit lugnt i huset.

– Det var någon som ropade på hjälp och det var hårda smällar i väggen. Det gapades och skrek, säger en granne som vill vara anonym.

– En kille ropade på hjälp genom fönstret. Det lät som att de slog ihjäl varandra. Det var bara en mansröst som skrek, det känns olustigt, säger en annan granne.

Polisen söker vittnen

Larmet kom in via ett telefonsamtal till SOS. På väg till lägenheten såg polispatrullen 5–8 personer på gatan där lägenheten ligger och det är dessa personer som polisen är angelägen om att få kontakt med.

– De är inte misstänkta för något utan de kan ha uppgifter om händelsen, säger Richard Hiller, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Polisen är mycket intresserad av att komma i kontakt med 5-8 personer som ska ha befunnit sig i lägenheten vid 02.30-tiden i natt. Har du mer information om mordet? Ring polisen på 114 14.